Politici de Sanatate

OMS a dat startul pentru alegerea unui nou director general

25 aprilie
15:00 2016
OMS a dat startul pentru alegerea unui nou director general

Procesul de alegere al următorului director general al OMS este în curs de desfășurare. Statele membre pot desemna candidații pentru șefia corpului global de sănătate publică, primul pas într -un proces riguros care va culmina cu o rundă finală de vot în cadrul Adunării Mondiale a Sănătății din mai 2017 și cu un nou director general care își va prelua mandatul pe 1 iulie 2017.

Directorul general al OMS este ofițer-șef tehnic și administrativ și supraveghează politica internațională de sănătate a OMS.

Procesul de numire și denumire a directorului general al OMS a fost revizuit în mod substanțial de la ultimele alegeri care au avut loc în 2012. Noutăți precum codul de conduită și forumuri pentru candidați prin care să interacționeze cu  statele membre, vor fi parte a procesului electoral pentru a promova transparența și corectitudinea în cadrul procedurilor de selecție.

Codul de conduită este o declarație a practicilor și a rolurilor pentru fiecare stat membru în parte, pentru fiecare candidat și pentru Secretariatul OMS în timpul procesului electoral. Acesta stabilește o serie de cerințe generale cum ar fi deschiderea, demnitatea, echitatea și buna-credință, precum și cerințe specifice cu privire la aspecte cum ar fi dezvăluirea financiară și evitarea conflictelor de interese.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: