Politici de Sanatate

CONGRESUL NAȚIONAL pentru Studenți și Tineri Medici EDIȚIA XX, 8 – 11 decembrie 2016

23 noiembrie
16:25 2016
CONGRESUL NAȚIONAL pentru Studenți și Tineri Medici EDIȚIA XX, 8 – 11 decembrie 2016

Interviu cu Teodor Cristian Blidaru, secretar general al Societății Studenților în Medicină din București

Care sunt domeniile pe care se vor axa discuțiile la Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici?

Programul ştiinţific al acestei ediții este bazat pe multidisciplinaritatea conferințelor. Vom acoperi subiecte importante şi inovative, precum chirurgia plastică și reconstructivă, cardiologie, oftalmologie, virusologie, psihiatrie, chirurgia oncologică, nefrologie, ortopedie, neurochirurgie și multe altele. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București are un rol major în cadrul evenimentului, atât prin cadrele universitare care vor participa la prezentări și workshopuri, cât și prin suportul material și logistic acordat. Țelul CNSTM este de a promova valorile medicale și de a contribui la continuitatea educației medicale de înaltă calitate.

Câți participanți sunt așteptați la această ediție a Congresului?

În acest an, ne propunem să fim gazdele a circa 700 de participanți din rândul studenților și a aproximativ 100 de medici. Colegiul Medicilor din România creditează congresul CNSTM cu puncte EMC (Educație Medicală Continuă), reprezentând pentru studenții și tinerii specialiști din domeniu un eveniment de referință în fiecare an.

Câți membri are Societatea Studenților în Medicină?

SSMB are peste 1.300 de voluntari activi în cadrul departamentelor și diviziilor constituente. În cadrul SSMB, voluntarii au o activitate dinamică prin participarea la proiectele SSMB și la perfecționarea acestora. Voluntarii SSMB au posibilitatea de a deveni coordonatori de proiect, directori de departament sau de divizie și, ulterior, membri ai consiliului director, în funcție de activitatea desfășurată (cantitativ), dar și de gradul de implicare și inovație adus în proiectul respectiv (componenta calitativă).

Care sunt valorile Societății? Ce își propune pentru următorii ani?

SSMB urmărește dezvoltarea pluridimensională a studenților la Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” care fac voluntariat în această asociație. SSMB dorește implicarea studenților în proiecte care respectă tematica departamentului de care aparțin (educație medicală, sănătate publică, drepturile omului, sănătatea reproducerii, schimburi internaționale etc.), pentru ca în acest fel ei să poată dobândi abilități de leadership, entrepreneurship și comunicare interpersonală. Activitățile SSMB au la bază voluntariatul, integritatea, meritocrația, dar și respectul interuman, empatia față de cei bolnavi și cei aflați în suferințe de orice altă natură etc.

SSMB desfășoară campanii de ajutor umanitar și evaluări medicale gratuite în zone defavorizate, având la bază principiile amintite și respectul necondiționat pentru oameni, indiferent de etnie, clasă socială și pregătire școlară, promovând egalitatea între oameni.

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: