Politici de Sanatate

Ziua Mondială a Igienei Mâinilor

05 mai
12:26 2017
Ziua Mondială a Igienei Mâinilor

Marcată anual la nivel global pe data de 5 mai, Ziua Mondială a Igienei Mâinilor subliniază importanța respectării acestui obicei de către cadrele medicale.

Sloganul campaniei din 2017 a Organizației Mondiale a Sănătății- ”Luptă cu rezistența la antibiotice….este în mâinile tale”- ilustrează relația importantă dintre prevenirea eficientă a infecțiilor, practicile de control, precum spălatul mâinilor, și prevenirea rezistenței la antibiotice. Schimbarea comportamentului angajaților din sănătate, în sensul respectării normelor de igienă, ar putea reduce răspândirea infecțiilor și, deci, salva milioane de vieți.

Unul din zece pacienți contractează o infecție în timp ce primește îngrijiri medicale, și aproape 32% dintre pacienții supuși intervențiilor chirurgicale pot suferi infecții post- operatorii (51% dintre aceste infecții fiind rezistente la tratamentele cu antibiotice).

Aproximativ 70% dintre angajații din sănătate nu au o rutină în a-și curăța mâinile și mai puțin de 50% dintre echipele chirurgicale respectă bunele practici în materie de igienă a mâinilor în timpul intervențiilor asupra pacienților. Drept urmare, pot apărea infecții rezistente la antibiotice, care provoacă boli grave sau chiar decese.

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția decidenților politici că oprirea răspândirii rezistenței la antibiotice, prin măsuri eficiente de prevenire a infecțiilor și o igienă corectă a mâinilor, trebuie să constituie o prioritate națională. (V.G.)

Sursa: http://www.who.int/en/

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: