Politici de Sanatate

Premiile Forumului European de Sănătate Gastein

16 mai
14:57 2017
Premiile Forumului European de Sănătate Gastein

Forumul European de Sănătate Gastein (The European Health Forum Gastein/EHFG) onorează inițiative care vizează îmbunătățirea sănătății publice sau a asistenței medicale în Europa. Premiul a fost creat pentru a promova cooperarea transfrontalieră, dezvoltarea de inițiative sustenabile și abordarea inovativă a provocărilor actuale. Premiul cel mare este de 10.000 de euro. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 26 mai 2017 (până la miezul nopții).

Criterii de selecție

Inițiativele și proiectele trebuie să respecte câteva criterii pentru a fi eligibile pentru examinare. Inițiativa trebuie:

  • să se afle deja în faza de implementare, deși nu trebuie finalizată la momentul depunerii cererii;

  • să fie pusă în aplicare în cel puțin două țări europene;

  • să se concentreze asupra furnizării de sănătate publică sau de îngrijire și să abordeze o amenințare importantă la adresa sănătății populației;

  • să fie inovatoare și/sau să demonstreze cum a adăugat o dimensiune inovatoare proiectelor similare;

  • să fie sustenabilă și să aibă potențialul de a fi transferabilă în alte țări;

  • solicitanții ar trebui să poată furniza unele rezultate inițiale din inițiativa lor.

Procesul de selecție

Forumul european pentru sănătate Gastein colaborează cu evaluatorii externi pentru analiza dacă inițiativele îndeplinesc criteriile de selecție de mai sus. Comitetul EHFG aprobă o listă scurtă de nominalizări care sunt apoi examinate de un juriu.

Juriul 2017

Juriul include reprezentanți ai consiliului EHFG, ai sponsorilor EHA și ai reprezentanților europeni din cei patru piloni: societatea civilă, știință și mediul academic, sectorul privat și public.

Forumul European de Sănătate Gastein a fost înființat în 1998 ca o conferință a politicii europene în domeniul sănătății. Scopul său este de a oferi o platformă tuturor părților interesate din domeniile sănătății publice și asistenței medicale.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: