Politici de Sanatate

Colegiul Medicilor din România a sărbătorit 20 de ani de la înființare

31 martie
17:25 2017
Colegiul Medicilor din România a sărbătorit 20 de ani de la înființare

Colegiul Medicilor din România a sărbătorit vineri, 31 martie, 20 de ani de la înfiinţare, prilej cu care a fost organizată și Adunarea Generală a CMR.

La eveniment au participat consilierul de stat conf. univ.dr. Diana Loreta Paun, ministrul Sănătăţii, prof.dr. Florian Bodog, preşedinţii celor două comisii de sănătate ale Parlamentului, foşti miniştri ai sănătăţii, cadre didactice universitare, precum şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor statului.

”Reiterez cu această ocazie sprijinul Administrației Prezidențiale. Resursa umană din sănătate reprezintă una dintre prioritățile noastre. Prin cooperare și efort direcționat către același obiectiv putem să obținem rezultatele dorite astfel încât tinerii medici și cei cu experiență vastă în domeniu să aleagă să rămână în România și să-și folosească priceperea și cunoștințele în beneficiul pacientului român”, a  declarat  conf. univ. dr. Diana Păun, consilier de stat, Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale.

”Ministerul Sănătății este partenerul dumneavoastră. Sunt două decenii în care profesia dumneavoastră a cunoscut nenumărate provocări și evoluții. Este un moment aniversar, dar cred că este și un moment bun să vedem unde ne aflăm și ce trebuie să facem în perioada următoare pentru a îmbunătăți lucrurile. Am toată convingerea că măsurile și polticile publice pe care acest Guvern le va implementa vor așeza lucrurile pe făgașul corect”, a afirmat prof. univ. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății.

”Vara aceasta, Colegiul Medicilor din România împlinește 20 de ani de existență. Va fi încă o cale lungă până când ultimul ca și primul dintre egalii medici vor fi înțeles deplin care este rostul Colegiului. Colegiul Medicilor din România apără medicii atunci când, într-o profesie excesiv de reglementată, aceștia respectă cu strictețe toate reglementările. Cel mai adesea nu îi apără, ci îi sancționează și le reglementează activitatea. Colegiul Medicilor din România garantează societății că practica profesiei este reglementată și controlată din interiorul ei în folosul pacienților”, a  declarat dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

 

Raportul de activitate al Comisiei Superioare de Disciplină

Cu ocazia Adunării generale a fost făcut public și Raportul de activitate al Comisiei Superioare de Disciplină.  Potrivit acestuia, în anul 2016 Comisia Superioară de Disciplină a adoptat un număr de 140 decizii, în acest moment aflându-se pe rolul Comisiei alte 20 cauze. Cele mai multe dintre reclamaţii au vizat specialitățile: Chirurgie (35 cauze), OG (24 cauze), Cardiologie/Medicină internă (13 cauze).

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: