Politici de Sanatate

Regina Maria: Profitul din abonamentele medicale se întoarce în servicii de sănătate

25 mai
12:17 2017
Regina Maria: Profitul din abonamentele medicale se întoarce în servicii de sănătate

Investițiile realizate de Rețeaua de sănătate Regina Maria, în perioada 2010-2017, au ajuns la peste 70 de milioane de euro, cifră în care sunt incluse modernizările sau extinderea locațiilor deja existente, dotarea acestora cu aparatură medicală de ultimă generație, dar și deschiderea de noi unități.

Furnizorul medical privat cu 37 de locații proprii, peste 2 milioane de pacienți și peste 400.000 de abonați corporate vizează extinderea rețelei și dublarea valorilor până în anul 2020, atât pentru numărul de locații și de pacienți, cât și pentru portofoliul de abonați.

 

Prevenție și educație pentru sănătate

Totodată, pe termen lung, Rețeaua de sănătate va continua demersul de informare în ceea ce privește prevenția și educația pentru sănătate, un demers început în urmă cu 21 de ani, odată cu introducerea conceptului de abonamente medicale corporate în România. Regina Maria a anticipat evoluția acestui segment și a fost primul furnizor care a introdus, anul trecut, pachetele de prevenție pentru IMM-uri, indiferent de numărul de angajați.

“Un procent semnificativ din sumele investite, anual, de către noi, este susținut de veniturile obținute din abonamentele medicale. În 2016, segmentul corporate a reprezentat 30% din totalul cifrei noastre de afaceri de 91 de milioane de euro. După 21 de ani de abonamente medicale, putem afirma cu tărie că sistemul medical din România s-a dezvoltat direct proporțional cu cererea pentru aceste pachete de prevenție. Reinvestind constant veniturile obținute și din abonamente am putut să deschidem mai multe locații noi, să aducem aparatură modernă în locațiile din Rețea și să îi convingem pe medicii buni să rămână în țară. Toate, în beneficiul direct al pacienților noștri. În prezent, în portofoliul Regina Maria sunt peste 400.000 de abonamente corporate, iar în 2017 ne propunem o creștere de 15% pe acest segment”, a declarat Fady Chreih (foto), CEO al Rețelei.

 

Proiecte pentru 2017

În 2017, Rețeaua de sănătate Regina Maria are în derulare 18 proiecte de dezvoltare, constând în extinderi, relocări și modernizări ale locațiilor existente, achiziții, dar și proiecte greenfield. În total, aceste 18 proiecte vor pune la dispoziția pacienților peste 23.000 de mp de servicii medicale.

Extinderea Rețelei rămâne un obiectiv strategic pe termen lung al companiei. Astfel, de la începutul anului, Regina Maria a marcat deschiderea a trei locații noi doar în București: Policlinica Victoria, Laboratorul Central și Policlinica Perla. Ultima dintre acestea pune la dispoziția pacienților 13 cabinete, 20 de specialități medicale și o echipă formată din peste 30 de specialiști.

 

Profitul, reinvestit și în retenția cadrelor medicale

În contextul unui exod masiv al medicilor , Rețeaua de sănătate, dar și alți furnizori privați, s-au implicat într-un proces de încetinire a acestui fenomen, investind constant în modernizarea mediului de lucru și în educația specialiștilor.

În prezent, Regina Maria are peste 3500 de angajați, dintre care 1700 sunt medici, mulți dintre ei recunoscuți pentru performanțele lor la nivel național și european. În 2016, compania a creat 700 de locuri noi de muncă, iar obiectivul pentru acest an este o creștere de aproximativ 15% a numărului total de angajați, în funcție de extinderile planificate. Astfel, Regina Maria estimează pentru 2017 un număr de 600 de locuri noi de muncă în întreaga Rețea. Un aport consistent în îndeplinirea acestui obiectiv îl va avea deschiderea spitalului din Cluj Napoca, o investiție totală de 15 milioane de euro, care va crea și 300 de locuri noi de muncă.

Regina Maria se implică activ și în pregătirea medicilor. În cadrul Ponderas Academic Hospital funcționează singurul centru de training din sistemul privat pentru chirurgie laparoscopică. Acesta oferă cursuri practice și teoretice atât pentru medicii români, cât și pentru cei din străinătate, până acum asigurând pregătirea a peste 2.000 de medici.

Totodată, Rețeaua Regina Maria este principalul susținător al Clubului Regal al Medicilor, o asociație profesională de elită, care până în prezent a oferit acces la cursuri de perfecționare pentru 200 de medici, și a organizat congrese și conferințe medicale la care au participat peste 2200 de specialiști. (V.G.)

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: