Politici de Sanatate

Medicamentul fără înlocuitor pentru insuficiență cardiacă, repus pe piață din decembrie

13 noiembrie
13:09 2015
Medicamentul fără înlocuitor pentru insuficiență cardiacă, repus pe piață din decembrie

Medicamentul pentru bolile de inimă care lipsește din farmacii de cel puțin o lună de zile, Digoxin comprimat 0,25 mg, va fi repus în funcțiune de compania producătoare în prima parte a lunii decembrie. Cel puțin așa anunță reprezentații Asociației S.O.S. – Drepturile pacienților. Între timp, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a emis Autorizația de nevoie speciale pentru Unifarm, în baza căreia compania să poată aduce în România 325.000 de cutii de Digoxin Sopharma, medicament cu aceeași formă farmaceutică și aceeași concentrație ca cea a medicamentului autohton.

“Până la repunerea pe piață a Digoxin, îi sfătuiesc pe bolnavii care urmează tratament cu Digoxin să meargă la medicii specialiști, pentru ajustarea schemei terapeutice”, susține într-un comunicat de presă dr. Andrei Baciu, președintele Asociației S.O.S. – Drepturile pacienților, adăugând că sute de pacienți au semnalat la call-center-ul campaniei Drepturile Pacienților lipsa din farmacii a medicamentului Digoxin.

Dogoxin este un medicament fără înlocuitor, utilizat de cel puțin 150.000 de pacienți cu insuficiență cardiacă din România.

“Acum câțiva ani, exista o alternativă la Digoxin, dar produsul respectiv nu mai este comercializat și în momentul de față este singura opțiune terapeutică. Dar există aceeași substanță activă produsă de alți deținători de autorizație de punere pe piață, care însă nu sunt înregistrați în România, ci în alte state membre. Unifarm poate aduce produsul în țară pe baza comerțului intracomunitar”, a declarat dr. Marius Tanasă, vicepreședintele ANMDM într-un interviu acordat revistei Politici de Sănătate.

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: