Politici de Sanatate

Guvernul olandez contracarează interdicția lui Trump pentru educație sexuală

01 februarie
10:27 2017
Guvernul olandez contracarează interdicția lui Trump pentru educație sexuală

Guvernul olandez a lansat un fond internațional care să finanţeze proiecte referitoare la facilitarea accesului la mijloace contraceptive, avort şi educaţia sexuală a femeilor din statele în curs de dezvoltare. Fondul are o primă contribuție de 10,7 milioane de dolari (10 milioane euro) din partea Guvernului olandez.

Inițiativa vine după ce președintele SUA, Donald Trump, a tăiat finanțarea pentru astfel de servicii, potrivit Associated Press. Fondul se numește ”Ea decide- Inițiativa Globală de Strângere de Fonduri” (”She Decides — Global Fundraising Initiative”) și va fi gestionat de Fundația Rutgers, un grup internațional pentru sănătatea sexuală cu sediul în Olanda.

”Fondul va preveni abandonul femeilor și fetelor. Pentru că și ele trebuie să fie capabile să decidă singure dacă vor copii, cu cine și când”, a explicat Lilianne Ploumen, ministrul olandez pentru Comerț Exterior și Dezvoltarea Cooperării.

Trump a reinstituit interdicția finanțării pentru grupurile internaționale care ajută femeile să facă avort sau care oferă informații despre avort. Această interdicție a fost implementată de administrația republicană în 1984. Președintele Barack Obama a anulat măsura în 2009. Rapoartele internaționale sugerează că până la 14 femei pe zi ar putea muri ca rezultat al aplicării acestor interdicţii.

Sursa: http://www.medicinenet.com/script/main/hp.asp

V. Grigore

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: