Politici de Sanatate

Aplicație online pentru implicarea pacienților în deciziile din sănătate

25 octombrie
15:53 2016
Aplicație online pentru implicarea pacienților în deciziile din sănătate

Coaliția Patient Focused Medicines Development (PFMD) a lansat o aplicație online menită să îmbunătățească implicarea pacienților în deciziile din sănătate și dezvoltarea medicală.

Aplicația este un instrument online unic accesibil publicului, al cărui scop este de a aduce informații cheie legate de inițiative de implicare a pacienților din toată lumea. Patient Focused Medicines Development este un parteneriat global care dorește să îmbunătățească și să standardizeze implicarea pacienților prin transformarea acestora în parteneri activi în dezvoltarea cercetării și a medicamentelor.

Implicarea pacienților a devenit extrem de importantă, dar nimeni nu cunoaște exact tipul și scopul inițiativelor care se desfășoară deja. Această lipsă de cunoaștere are ca rezultat duplicarea efortului, utilizarea ineficientă de resurse și împiedicarea progresului necesar pentru implicarea pacienților.

Creat ca un sistem centrat pe pacient, acest instrument online este inovativ și oferă numeroase beneficii. ”Nimeni nu știe mai mult despre o inițiativă decât cei care au dezvoltat-o și o folosesc. De aceea a apărut acest instrument online, unde informațiile despre orice inițiativă nouă să poată fi introduse chiar de către dezvoltatorii și utilizatorii ei. Ceea ce înseamnă că instrumentul nu oferă doar informație seacă, ci și o experiență reală și o bună cunoaștere a fiecărei inițiative, inclusiv reușitele și limitările acesteia”, a declarat Nicholas Brooke, director executiv PFMD.

Fiind o platformă de colectare pro- activă, instrumentul online este capabil să adune date acolo unde nu este disponibilă public nicio documentație. Oferă o cunoaștere globală asupra implicării pacienților și are o funcție cuprinzătoare de căutare, permițând utilizatorilor să găsească potențiali parteneri pentru proiectele lor. Utilizatorii pot accesa o prezentare generală a modului în care sunt implicați pacienții, iar cei care aleg să se înregistreze primesc un raport unic care le arată unde se potrivește inițiativa lor în funcție de domeniul de interes, aria terapeutică, scopul geografic, gradul de implicare a pacienților și nivelul de expertiză a acestora. ”Toți factorii de decizie trebuie să se implice și să învețe unii de la alții, pe măsură ce implicarea pacienților devine din ce în ce mai importantă- nu mai putem lucra izolați dacă vrem cu adevărat să punem pacientul în centrul preocupărilor noastre”, a atras atenția Nicholas Brooke.

Acest instrument online, disponibil pe http://www.PENetwork.org, este un pas critic necesar scopului final al PFMD- de a co- crea, împreună cu pacienții și alți factori de decizie din sănătate, un cadru online eficient și de încredere care să permită implicarea pacienților din toată Europa în dezvoltarea medicală.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: