Politici de Sanatate

Ziua Mondială a Sănătății 2021 – pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă

07 aprilie
13:55 2021
Ziua Mondială a Sănătății 2021 –  pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă

Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită anual pe 7 aprilie. Tema pentru 2021 este „Construirea unei lumi mai echitabile și mai sănătoase”. Data de 7 aprilie marchează aniversarea fondării Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în 1948.

Pentru acest an, OMS atrage atenția că pandemia de COVID-19 a evidențiat modul în care inechitățile preexistente au pus comunitățile deja vulnerabile într-un risc și mai mare. Pandemia a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt mai expuse la boală, mai puțin susceptibile de a avea acces la servicii calitative de îngrijire a sănătății și mai susceptibile de a experimenta consecințe adverse ca rezultat al măsurilor puse în aplicare pentru a reduce pandemia.

OMS solicită mai multe investiții în asistența medicală primară pentru a asigura  sănătatea tuturor. Abordarea cauzelor profunde ale inechităților, investițiile în comunități și adoptarea măsurilor adecvate de sănătate publică sunt cruciale.

Există o nevoie urgentă de a proteja, testa și trata întreaga populație globală: numai când se întâmplă acest lucru putem pune capăt pandemiei. Pe lângă asigurarea unei aprovizionări echitabile de vaccinuri, teste și tratamente, trebuie să consolidăm sistemele de sănătate. O forță de muncă puternică în domeniul sănătății și asistența medicală primară sunt esențiale pentru a se asigura că oamenii pot obține servicii când și unde au nevoie de ele, cât mai aproape de casă.

OMS face apel la lideri să monitorizeze inegalitățile în materie de sănătate și să abordeze cauzele lor fundamentale pentru a se asigura că toată lumea are acces la condițiile de viață și de muncă care sunt favorabile unei sănătăți bune.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: