Politici de Sanatate

Vânzările de medicamente pe bază de rețetă – la un trillion de dolari până în 2020

22 iunie
11:38 2015
Vânzările de medicamente pe bază de rețetă – la un trillion de dolari până în 2020

Industria globală de cercetare va înregistra vânzări mai mari cu 5% până la sfârșitul trimestrului, având în vedere că piața farmaceutică s-a stabilizat după o perioadă dificilă de patru ani, arată o analiză realizată de EvaluatePharma. Documentul subliniază faptul că anumite categorii terapeutice în curs de apariție și aprobarea unor noi medicamente eficiente alimentează vânzările importante de medicamente în SUA și în Europa. Astfel, analiștii estimează că vânzările globale generate de medicamentele pe bază de prescripție vor crește cu 5% în următorii cinci ani.

Cum Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a aprobat anul trecut un număr record de 44 de medicamente, dintre care opt sunt prognozate să aibă vânzări de peste un miliard de dolari în primii cinci ani de la lansare, analiștii de la EvaluatePharma susțin că „productivitatea procesului de cercetare și dezvoltare ar putea fi, în cele din urmă, la îndemână”.

Lisa Urquhart, editor de Vantage PE, a declarat: „Este spulberată orice temere că industria farmaceutică se îndreaptă spre o încetinire după ultimii doi ani de creștere fenomenală”, a declarat Lisa Urquhart de la EvaluatePharma Vantage, avertizând că spectrul de stabilire a prețurilor la medicamente poate împiedica această creștere a vânzărilor și că industria farmaceutică trebuie să-și regândească politica de stabilire a prețurilor.

„Pentru ca industria să poată susține această creștere impresionantă va trebui să facă anumite compromisuri în ceea ce privește accesul pe piață și prețurile medicamentelor la nivel mondial. Astfel, companiile farmaceutice trebuie să fie dispuse să accepte prețuri mai mici pentru produsele lor sau să convingă autoritățile plătitoare că beneficiile terapeutice depășesc costul afecțiunilor”, a explicat Lisa Urquhart.

Raportul estimează că, la nivel mondial, vânzările de medicamente pe bază de prescripție medicală vor ajunge la aproape un trilion de dolari până în 2020.

Sursa: www.pmlive.com

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: