Politici de Sanatate

Vaccinurile COVID-19, în dezbatere publică

20 noiembrie
12:54 2020
Vaccinurile COVID-19, în dezbatere publică

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA)  va organiza o dezbatere publică pe 11 decembrie 2020 pentru a informa cetățenii europeni despre procesele de reglementare UE pentru aprobarea vaccinurilor COVID-19 și rolul agenției în dezvoltarea, evaluarea, aprobarea și monitorizarea siguranței acestora.

Pandemia COVID-19 este o criză globală fără precedent, cu impact devastator asupra sănătății, societății și economiei. Sunt necesare urgent vaccinuri sigure și eficiente contra COVID-19 pentru a răspunde acestei crize și a reduce efectele acesteia.

Împreună cu rețeaua europeană de reglementare a medicamentelor, EMA sprijină dezvoltarea vaccinurilor anti COVID-19 și a luat măsuri pentru a accelera procesele de evaluare pentru aceste vaccinuri, asigurându-se, în același timp, că se respectă standardele înalte de reglementare pentru calitate, siguranță și eficacitate. Reuniunea publică va informa cetățenii cu privire la rolul EMA în pandemie și cu privire la procedurile de reglementare UE. De asemenea, va oferi publicului și grupurilor de părți interesate posibilitatea de a vorbi și de a împărtăși nevoile, așteptările și orice preocupări ale acestora, care vor fi luate în considerare de EMA și de rețeaua europeană de reglementare a medicamentelor în procesul decizional.

Cei care doresc să intervină în timpul ședinței publice trebuie să completeze un formular până pe 27 noiembrie 2020. EMA va analiza toate cererile și, având în vedere timpul disponibil, va selecta un grup de persoane care va vorbi la ședință. EMA va publica lista vorbitorilor care vor avea o intervenție înainte de eveniment. Ședința publică va fi transmisă în direct și va fi deschisă tuturor cetățenilor. În plus față de lista selectată de vorbitori, în timpul ședinței va exista o cutie poștală deschisă prin intermediul site-ului web al EMA, pentru ca publicul să posteze comentarii.

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: