Politici de Sanatate

UMF „Carol Davila” a urcat 200 de poziții în Top 500 Shanghai

25 septembrie
13:54 2019
UMF „Carol Davila” a urcat 200 de poziții în Top 500 Shanghai

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a urcat anul acesta 200 de locuri în TOP 500 Shanghai, pe domeniul ”Medical Sciences”, fiind cotată între pozițiile 201-300.

În 2018, TOP 500 Shanghai a cotat Universitatea între pozițiile 401-500. TOP 500 Shanghai este unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză.

“Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios TOP internațional, în decurs de numai un an, demonstrează încă o dată că misiunea noastră academică își continuă ferm traiectoria spre tot ceea ce putem numi performanță la cel mai înalt nivel”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

La rândul său, prof. dr. Dragoș Vinereanu, prorector cu probleme de cercetare științifică din cadrul UMF ”Carol Davila” a precizat că “această poziționare a Universității noastre este cu atât mai meritorie cu cât, în acest Top, peste 99% dintre universități sunt pluridisciplinare. Universitatea de Medicină și Farmacie <Carol Davila> este printre puținele universități din acest top dedicate doar domeniului medical, în condițiile în care, în întreaga lume, activează aproximativ 27.000 de universități”.

În momentul de față, UMF Carol Davila a devenit cea mai bine clasată între universitățile de Medicină din țară, însă activitatea susținută nu se oprește aici.  ”Este nevoie, totuși, să perfecționăm curriculele, adaptându-le la protocoalele actuale de diagnostic și tratament. S-a reușit realizarea de cursuri unice la disciplinele clinice, dar persistă mici diferențe de predare și evaluare. Trebuie consultați mai des și studenții, pentru a afla cum percep ei posibilitățile actuale de pregătire. Este nevoie de cursuri interactive și mai puțin de prezentări de tip power point. De la Ministerul Educației am primit o sumă de 400.000 de lei, datorită realizărilor în domeniul cercetării, pe care o folosim pentru plata articolelor ISI cu factor de impact FI>2, știind faptul că pentru a publica o astfel de lucrare costurile se ridică la aproape 10.000 de lei (2.500 euro)”, ne-a explicat prof. dr. Viorel Jinga, prorector cu probleme studențești în cadrul UMF ”Carol Davila”.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: