Politici de Sanatate

UE ar putea aproba vaccinul AstraZeneca până la sfârșitul lunii ianuarie

08 ianuarie
18:27 2021
UE ar putea aproba vaccinul AstraZeneca până la sfârșitul lunii ianuarie

Până acum, două vaccinuri împotriva Covid-19 au fost aprobate. „Primul, numit Comirnaty, este deja administrat în UE, al doilea este vaccinul Moderna, care a fost aprobat cu doar două zile în urmă. Alte două vaccinuri, unul de la AstraZeneca si al doilea de la Janssen, se află în curs de examinare”, a declarat Emer Cooke, Director Executiv Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Se așteaptă ca AstraZeneca să prezinte o cerere de comercializare condiționată pentru vaccin săptămâna viitoare. Aprobarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford „va depinde, desigur, de datele pe care le primim și de progresul evaluării, o concluzie fiind posibilă la sfârșitul lunii ianuarie, în funcție de date și de progresul evaluării”, a mai declarat șeful EMA  la o videoconferință din cadrul celei de a doua reuniuni publice organizate de Agenție pentru a oferi informații detaliate cetățenilor UE despre evaluarea, aprobarea și lansarea noilor vaccinuri împotriva COVID-19.

„Împreună cu rețeaua de reglementare a UE, EMA a lucrat 24 de ore pe zi pentru a aduce vaccinurile COVID-19 atât de necesare cetățenilor UE cât mai repede posibil, păstrând, în același timp, standardele riguroase de aprobare ca pentru toate vaccinurile”, a mai adăugat Emer Cooke.

În numai unsprezece luni, datorită eforturilor comune ale oamenilor de știință, medicilor, dezvoltatorilor, experților în reglementare, precum și ale tuturor voluntarilor care participă la studii la scară largă, au fost dezvoltate noi vaccinuri care au fost supuse aprobării de introducere pe piață. Întâlnirea online organizată de EMA a fost o oportunitate de a informa opinia publică și pentru:

  • a explica baza pentru aprobarea și utilizarea noilor vaccinuri și modul în care va fi asigurată siguranța vaccinurilor;
  • furnizarea de informații cu privire la rolul Comisiei Europene și al autorităților naționale de sănătate publică cu privire la lansarea vaccinurilor;
  • a asculta publicul și părțile interesate cu privire la nevoile, așteptările și orice preocupări ale acestora.

BG

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: