Politici de Sanatate

Trei eurodeputați români nominalizați în cadrul noii subcomisii pentru sănătate publică din PE

15 martie
14:12 2023
Trei eurodeputați români nominalizați în cadrul noii subcomisii pentru sănătate publică din PE

Cristian Bușoi, Nicolae Ștefănuță și Tudor Ciuhodaru sunt cei trei eurodeputați români nominalizați să facă parte din subcomisia pentru sănătate publică a PE. Numele membrilor din noua subcomisie pentru sănătate publică (SANT) au fost anunțate miercuri, 15 martie, în plenul Parlamentului European.

Deputații europeni au votat în timpul sesiunii plenare din februarie 2023 pentru a înființa o subcomisie pentru sănătate publică, sub egida Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI).  Subcomisia va fi formată din 30 de membri. Aceasta se va ocupa de programe și acțiuni specifice în domeniul sănătății publice, produselor farmaceutice și cosmetice,  aspectelor de sănătate legate de bio-terorism, al Agenției Europene pentru Medicamente și al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Comisia ENVI rămâne responsabilă pentru examinarea și votarea propunerilor legislative.

Subcomisiile pot fi constituite la cererea unei comisii permanente deja înființate, în interesul activității acestei comisii și sub rezerva autorizării prealabile de către Conferința președinților. Domeniul de responsabilitate al subcomisiei va fi clar definit în mandatul acestuia. Mandatul unei subcomisii este pe durată nedeterminată. Comisiile speciale, comisiile de anchetă și subcomisiile nu pot adopta texte legislative. În prezent, mai există alte trei subcomisii, pentru drepturile omului și securitate și apărare, ambele în cadrul Comisiei pentru afaceri externe a PE, și pentru chestiuni fiscale, în cadrul Comisiei pentru afaceri economice și monetare.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: