Politici de Sanatate

Teo Trandafir a optat pentru mamografia cu tomosinteză – cea mai avansată procedură imagistică de examinare a sânului

19 noiembrie
11:50 2014
Teo Trandafir a optat pentru mamografia cu tomosinteză – cea mai avansată procedură imagistică de examinare a sânului

Cancerul de sân nu este apanajul unei anumite categorii sociale. Măsurile profilactice și depistarea precoce a cancerului de sân reprezintă un arsenal redutabil pentru lupta împotriva acestei maladii.

Dacă vrem o viaţă lungă, sănătoasă, lângă copiii noștri, lângă oamenii pe carei iubim, haideţi să facem ce avem de făcut ca să mergem alături de ei mai departe,

a declarat Teo Trandafir după ce, încântată de noua metodă de investigaţie şi de grija personalului medical, a aflat rezultatul analizelor.

Împreună cu una dintre invitatele sale, Teo Trandafir s-a adresat specialiştilor clinicii Neolife Medical Center pentru a afla dacă riscă să i se declanşeze un cancer la sân.

Mamografia cu tomosinteză este una dintre procedurile avansate, revoluţionare, nou-apărute în România de examinare a sânilor. Nedureroasă, performantă şi foarte precisă, investigaţia tridimensională detectează modificări minime la nivelul sânului fără a afecta confortul şi siguranţa persoanei examinate, oferind rezultate superioare celorlalte tehnici mamografice.

Din fericire, rezultatele mamografiei cu tomosinteză au fost foarte bune atât pentru Teo, cât şi pentru invitata ei, însă prezentatoarea TV a dorit să atragă atenţia asupra importanţei prevenţiei în lupta împotriva acestei boli.

Cancerul de sân are o incidenţă în Europa de 109,8/100.000 femei/an şi o mortalitate de 38,4/100.000 femei/an. Incidenţa cancerului mamar în România a crescut de la 25 la 40 la suta de mii de femei în mai puțin de 10 ani și este pe primul loc în patologia oncologică feminină.

Serviciile de mamografie la Neolife Medical Center sunt acoperite de CNAS. Este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

Neolife Medical Center

Ficusului 40

Programări, la 0219230

www.neolife.ro

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: