Politici de Sanatate

TALTZ (Ixekizumab), primul produs Lilly în sfera dermatologiei pentru tratamentul psoriazisului moderat/sever

10 aprilie
16:52 2018
TALTZ (Ixekizumab),  primul produs Lilly în sfera dermatologiei pentru tratamentul psoriazisului moderat/sever

Pacienții români cu psoriazis moderat/sever au acces gratuit la un nou tratament biologic. TALTZ (Ixekizumab), adus în România de compania Lilly, este, potrivit studiilor clinice extinse derulate până în prezent, o soluție rapidă și eficace pentru tratamentul psoriazisului moderat/sever. de Valentina Grigore

Impactul social major al psoriazisului este reflectat de studii și evaluări ale unor prestigioase instituții internaționale. Raportul „The Economist Intelligence Unit” (EIU), publicat în martie 2017, arată că gradul general de conștientizare a suferințelor asociate psoriazisului este scăzut; percepția comună este că avem de-a face cu „mâncărimi ale pielii”, nu cu o condiție medicală de tip autoimun, cu implicații serioase și pe termen lung, inclusiv în ceea ce privește gradul de stigmatizare și discriminare asociat psoriazisului. Pacienții cu psoriazis pot prezenta o incidență crescută a unor suferințe asociate, precum bolile de inimă, diabetul, bolile articulare și altele.

Noul TALTZ (Ixekizumab) este primul produs Lilly în sfera dermatologiei și poate fi eliberat în regim compensat, prin prescripție medicală emisă de medicul specialist dermatolog, în conformitate cu reglementările legale în vigoare. „Lilly are o prezență de peste 25 de ani în România. Programul nostru intensiv de cercetare și dezvoltare se bazează pe o înțelegere mai profundă a bolilor autoimune – cum este psoriazisul – și a rolurilor pe care le au diferitele tipuri de celule ale sistemului imunitar și factori imunitari implicați în aceste boli devastatoare. TALTZ (Ixekizumab) este un medicament care poate aduce un beneficiu real persoanelor ce trăiesc cu simptomele potențial debilitante ale psoriazisului”, a declarat dr. Attila FEJER, director general Lilly România.

„La nivel mondial, de la prima înregistrare din 2016 până acum, peste 23.000 de pacienți cu psoriazis au fost tratați cu TALTZ (Ixekizumab). România este cea de-a 30-a țară în care această nouă terapie biologică este acum disponibilă”, a reliefat Timothy ASHBY, Senior Director Dermatology Lilly International.

„Portofoliul Lilly – inclusiv în domeniul dermatologiei – conține multe produse noi, din care șapte sunt în studii de fază III, 8 în studii de fază II și 21 de produse sunt în studii de fază I. Dezvoltarea unui medicament cum este TALTZ (Ixekizumab) durează aproximativ zece ani, investiția ridicându-se la peste 2,5 miliarde de dolari”, a arătat Ilya YUFFA, President and General Manager Lilly International, Italy Hub.

TALTZ a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului ca terapie de primă linie, ceea ce înseamnă că pacienții cu psoriazis sever pot fi tratați din start cu acest medicament inovator, potrivit lui Stefan Wilhelm, Sr. Medical Adviser, Global Medical Affairs.

Rezultatele sunt extrem de bune. „Vă puteți aștepta ca jumătate dintre pacienții dvs. să obțină curățarea completă după un an de terapie. Aproximativ 40% obțin rezultate în primele 12 săptămâni de terapie”, a completat Martin Dossenbach, International Area Leader – Dermatology.

Parteneriatul cu dermatologia românească

Pentru a veni și mai mult în sprijinul pacienților și profesioniștilor din domeniu, Lilly a inițiat parteneriate cu Societatea Română de Dermatologie, Asociația Dermatologilor din Moldova și cu Uniunea Dermatologilor Ieșeni. Scopul parteneriatelor menționate este de a susține medicii prin demersuri multidisciplinare care vizează patologia psoriazică, de a identifica nevoile percepute în rândul medicilor care tratează psoriazisul și de a concepe un „ghid de conduită terapeutică” menit să-i ajute pe specialiști în contextul actual.

Un alt demers susținut de Lilly este proiectul „Automanagementul bolii psoriazice”, derulat de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA). „Proiectul se dorește o completare a ceea ce înseamnă tratamentul medicamentos și se adresează nevoii acute de informații și instrumente pentru o mai bună înțelegere și evaluare, astfel încât pacientul să înțeleagă ce înseamnă boala, cum poate să reacționeze sau ce decizii să ia în anumite situații”, a declarat Rozalina LĂPĂDATU, președinta APAA.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: