Politici de Sanatate

Subcomisia pentru sănătate publică a Parlamentului European își începe activitatea

23 martie
17:17 2023
Subcomisia pentru sănătate publică a Parlamentului European își începe activitatea

Noua Subcomisie pentru sănătate publică (SANT) și-a ales, pe 23 martie, în cadrul reuniunii constitutive, conducerea. Deputatul european Bartosz Arłukowicz a fost ales în funcția de președinte, iar dr. Tudor Ciuhodaru în cea de prim-vicepreședinte, alături de aceștia fiind aleși și trei vicepreședinți: Irena Joveva, Tilly Metz și Joanna Kopcińska. În conformitate cu mandatul aprobat, subcomisia se va ocupa de produsele farmaceutice și cosmetice, de aspectele de sănătate ale bioterorismului, de Agenția Europeană pentru Medicamente și de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Prima reuniune ordinară este planificată pentru 20 aprilie 2023, la Strasbourg.

În urma alegerii sale, președintele SANT, Bartosz Arłukowicz, a declarat: ”Înființarea Subcomisiei pentru sănătate publică urmează în mod firesc activității desfășurate de Comisia specială pentru învingerea cancerului (BECA). Sunt încântat că vom avea ocazia de a lucra din nou pentru pacienții din întreaga UE. O nouă strategie farmaceutică pentru Europa este una dintre cele mai mari provocări ale noastre pentru lunile următoare. Acest cadru ar trebui să garanteze accesul egal și permanent la medicamente, un element esențial pentru sănătatea cetățenilor din Uniunea Europeană”.

Context

În februarie 2023, Parlamentul a aprobat crearea subcomisiei pentru sănătate publică, formată din 30 de membri titulari. Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) rămâne responsabilă pentru examinarea și votarea propunerilor legislative.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: