Politici de Sanatate

SUA: Medicare va limita cheltuielile pacienților pentru medicamente. Limitarea nu este valabilă pentru spitalizare și îngrijirea la domiciliu

24 octombrie
08:39 2022
SUA: Medicare va limita cheltuielile pacienților pentru medicamente. Limitarea nu este valabilă pentru spitalizare și îngrijirea la domiciliu

Până în 2025, cetățenii americani care beneficiază de serviciile Medicare și care iau medicamente scumpe vor simți o ușurare financiară semnificativă: nu vor trebui să plătească mai mult de 2.000 de dolari într-un an pentru toate medicamentele lor. Dar cele 35 de milioane de persoane care sunt înscrise în programul Medicare tradițional nu vor avea aceeași ușurare pentru spitalizare, ambulatoriu și îngrijire la domiciliu, fiind  expuși la costuri potențial nelimitate dacă se îmbolnăvesc grav și nu au o acoperire suplimentară.

„Mulți oameni nu știu că Medicare tradițional nu are un plafon pentru cheltuielile din buzunar majore, pentru că majoritatea asigurărilor îl au”, a declarat Cristina Boccuti, director de politici de sănătate la firma de cercetare West Health. „Oamenii nu realizează acest lucru până când nu se înscriu în Medicare”. Problema este deosebit de relevantă în contextul în care procesul anual de înscriere la Medicare este în desfășurare și se încheie la 7 decembrie. Cel puțin 1 din 5 persoane care aleg Medicare Advantage – alternativa la Medicare tradițional care este operată de companiile de asigurări de sănătate – spun că au ales-o din cauza limitelor de cheltuieli pe care le oferă asigurătorii, potrivit unui sondaj al Commonwealth Fund.

Adăugarea unui plafon maxim de cheltuieli din buzunar la programul principal Medicare i-ar costa pe contribuabili, așa cum se va întâmpla și cu costurile medicamentelor. De asemenea, marea majoritate a pacienților Medicare nu ar atinge acest plafon – aproximativ 88% dintre aceștia nu cheltuiesc 5.000 de dolari din buzunar într-un an, potrivit unor estimări recente ale Urban Institute. Dar experții în politica Medicare spun că există un impuls pentru a stabili acest tip de plafon pentru toate serviciile, în parte pentru a egaliza regulile de concurență cu Medicare Advantage și, cel mai important, pentru a oferi liniște sufletească milioanelor de persoane în vârstă și persoanelor cu dizabilități în cazul în care starea lor de sănătate se înrăutățește. „Există sentimentul cu adevărat intangibil de securitate financiară pe care oamenii îl au dacă au un plafon de cheltuieli, chiar dacă nu vor atinge plafonul, iar acesta este un lucru important care nu trebuie neglijat”, a declarat Gretchen Jacobson, vicepreședinte al Medicare la Commonwealth Fund.

Aproape toate planurile de sănătate private au un plafon anual de costuri, ceea ce înseamnă că societatea de asigurări sau angajatorul acoperă întreaga sumă pentru îngrijirea medicală după ce cineva plătește suma maximă desemnată. Medicare a avut un plafon în urmă cu mai bine de 30 de ani, dar a fost de scurtă durată. În 1988, Congresul a adoptat o lege care a stabilit un plafon pentru deductibilitățile și coplățile Medicare pentru îngrijirile spitalicești și medicale. Legiuitorii au abrogat legea mai puțin de un an mai târziu, după ce s-au confruntat cu reacții negative din partea publicului.

Multe persoane în vârstă nu au înțeles ce era inclus în noua lege, așa cum au arătat sondajele de opinie de la acea vreme. Cu toate acestea, ei știau că aceasta însemna taxe mai mari pentru ei. Exista o obligație fiscală maximă, astfel încât niciun adult nu ar fi plătit mai mult de 800 de dolari în taxe anuale suplimentare – dar pentru cei bogați și bine asigurați, a fost un pas prea departe, chiar dacă a însemnat o anumită protecție financiară pentru cei mai săraci și mai bolnavi pacienți.

Crearea unui plafon de cheltuieli pentru toate serviciile în cadrul Medicare, similar cu cel din Medicare Advantage, ar costa miliarde de dolari, deoarece contribuabilii ar acoperi cea mai mare parte a acestor evenimente catastrofale în locul pacienților. Un calculator creat de West Health estimează că o limită de 5.000 de dolari ar crește cheltuielile Medicare cu 10 miliarde de dolari în 2023. Asigurătorii de sănătate nu sunt entuziasmați de adăugarea unui plafon maxim de cheltuieli de buzunar la Medicare tradițional, ceea ce ar face programul mai atractiv și, ca urmare, ar putea duce la renunțarea oamenilor la planurile Medicare Advantage și Medigap.

BG

Sursa: www.statnews.com/2022/10/21/medicare-will-cap-patients-drug-spending-no-limit-for-hospital-doctor-bills/?utm_source=STAT+Newsletters&utm_campaign=0c77f47a84-MR_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_8cab1d7961-0c77f47a84-152013593

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: