Politici de Sanatate

Studiu: eficacitatea vaccinului AstraZeneca împotriva tulpinii britanice a SARS-CoV-2

05 februarie
19:15 2021
Studiu: eficacitatea vaccinului AstraZeneca împotriva tulpinii britanice a SARS-CoV-2

În contextul pandemiei de COVID-19, întreaga comunitate științifică (mediul academic, institute de cercetare, industria farmaceutică) are ca prioritate înțelegerea aspectelor epidemiologice și virusologice și găsirea răspunsului la întrebările clinice și de sănătate publică cele mai relevante. Printre acestea se numără apariția mutațiilor SARS-CoV-2 și protecția oferită de vaccinurile autorizate deja.

O subanaliză din studiul de fază III COV002 din Marea Britanie a fost publicată pre-print vineri, 5 februarie, de revista The Lancet. Datele demonstrează că vaccinul COVID-19 AstraZeneca este eficient împotriva tulpinii B.1.1.7, cunoscută și ca tulpina UK sau Kent.

Datele indică o eficacitate a vaccinului de 74.6% ( IC: 41.6 la 88.9%), măsurată la 14 zile dupa a 2-a doză. Eficacitatea a fost similară la participanții cu și fără tulpina B.1.1.7 și comparabilă cu datele din analiza primară. (publicate anterior in The Lancet).

”În continuare, supravegherea și evaluarea continuă reprezintă cea mai bună abordare pentru a înțelege gradul de schimbare a acestor noi tulpini și a pregăti strategiile pentru a le depăși”, menționează reprezentanții companiei.

Astfel, vaccinul COVID-19 AstraZeneca are, la acest moment, date științifice care confirmă:

–        Eficacitate clinică și siguranță clinică ce au condus la autorizarea în peste 50 țări din 5 continente

–        Protecție 100% în apariția cazurilor severe, spitalizări sau deces

–        Reducerea transmiterii asimptomatice a virusului cu până la 67%

–        Eficacitate asupra tulpinii B.1.1.7.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: