Politici de Sanatate

Spitalele din București, în parteneriat cu cele din Paris

08 decembrie
11:29 2022
Spitalele din București, în parteneriat cu cele din Paris

Cele 19 spitale bucureștene și cele 38 de spitale din capitala Franței pot iniția schimburi de experiență, de bune practici și de personal și vor putea derula proiecte comune de formare profesională și de cercetare.  

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP) au semnat, în premieră, un Acord-cadru de cooperare internațională, care deschide calea unui parteneriat deschis și direct între cele 19 spitale din cadrul ASSMB și cele 38 de spitale universitare administrate de AP-HP.

Acordul-cadru menționează faptul că cele două instituții au interese comune și obiective științifice, academice și profesionale similare, care vizează excelența în domeniul asistenței medicale.

Concret, ASSMB și AP-HP vor promova intens schimburile de bune practici și de personal între spitalele pe care le administrează, în special în domenii precum chirugia generală, activitatea de transplant, hematologia, adictologia, oncologia pediatrică și pentru adulți.

Acordul între spitalele celor două capitale a fost precedat de semnarea, la sfârșitul săptămânii trecute, a unui acord de cooperare între Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, administrat de ASSMB, și AP-HP, având în vedere și colaborarea de tradiție care există de mai mulți ani între spitalul bucureștean și Spitalul Charles-Foix din Paris.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: