Politici de Sanatate

Senatul UMF “Carol Davila” a validat echipa de prorectori

09 martie
16:48 2020
Senatul UMF “Carol Davila” a validat echipa de prorectori

Senatul Universitar a validat, pe 9 martie 2020, echipa de prorectori cu care prof. dr. Viorel Jinga își va începe primul mandat în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

Cei șase prorectori sunt:

Prof. dr. Ecaterina Ionescu – prorector cu probleme de învățământ universitar de licență și de master

Conf. dr. Florentina Furtunescu – prorector pentru strategie instituțională, evaluare academică și calitate

Prof. dr. Bogdan Popescu – prorector pentru cooperare europeană și internațională

Prof. dr. Cătălina Poiană – prorector cu probleme de învățământ postuniversitar

Prof. Dr. Simona Ruță –  prorector cu probleme de cercetare științifică

Conf. Dr. Silviu Pițuru – prorector cu probleme studențești

“Într-o ierarhie a valorilor nu te poți poziționa fără muncă, perseverență și abnegație și cred că , în decursul celor aproape 17 decenii de existență, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București  a demonstrat, prin personalitățile sale emblematice, că își merită locul pe harta mondială a medicinei, fiind prezentă continuu în topuri de prestigiu ale cercetării științifice medicale . Sunt convins că acul busolei performanței academice al Universității noastre va fi înclinat mereu către vârful acestei ierarhii și am deplina convingere că noua echipă managerială condusă de către distinsul profesor Viorel Jinga va avea abilitatea și iscusința necesare unei ascensiuni continue în vasta arie a tot ceea ce înțelegem și numim arta medicinei”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, fost rector (2012-2020) al UMF “Carol Davila”.

“Universitatea noastră va continua drumul performanței pe care au presărat lauri înaintași reputati. Am convingerea că, prin accelerarea investițiilor în personal, infrastructură și tehnologii, vom construi împreună cea mai reprezentativă Universitate de Medicină și Farmacie din regiune. Astfel, ne vom alinia cu succes noilor tendințe europene și mondiale în tot ceea ce înseamnă performanță în cercetarea științifică medicală și concomitent educație medicală continuă fără de care un student, un medic sau un cadru didactic nu se va putea integra și performa, în acest deceniu în care tehnologia și digitalizarea vor schimba fața domeniului medico-farmaceutic”, a afirmat și prof. dr. Viorel Jinga, noul rector al UMFCD, care a câștigat alegerile din februarie 2020 în primul tur.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: