Politici de Sanatate

Schimbări și verificări la EMA

18 octombrie
10:52 2016
Schimbări și verificări la EMA

7_cessakAgenția Europeană a Medicamentului anunță concluziile ultimei întâlniri a Consiliului de Administrație:

  • Boardul EMA și-a ales un nou vicepreședinte, pentru un mandat de trei ani, în persoana lui Grzegorz Cessa, care a fost din 2009 până acum președinte al Oficiului pentru Înregistrarea Produselor Medicale, Dispozitivelor Medicale și Produselor Biocide din Polonia.

  • Boardul EMA a revizuit activitățile Agenției din  ultima jumătate de an, iar în curând va fi publicat pe site raportul pe această perioadă

  • Boardul EMA a dat undă verde noului portal european pentru medicamente. A fost adoptat un document de reflecție privind dezvoltarea portalului, în care sunt stabilite o viziune pentru acesta, beneficiile așteptate, precum și cele mai bune căi pentru a realiza viziunea.  Site-ul web multilingv va oferi acces la informații gratuite, fiabile și imparțiale cu privire la toate medicamentele autorizate în Uniunea Europeană pentru pacienți și consumatori, îngrijitori, cadre medicale și mediul academic din întreaga UE. Pentru fiecare medicament vor fi oferite date despre întregul său ciclu de viață, de la informațiile referitoare la studiul clinic, la rapoartele privind reacțiile adverse. Portalul ar trebui să crească vizibilitatea informațiilor privind medicamentele deținute atât de EMA, cât și de statele membre ale Uniunii Europene. Portalul este cerut de legislația în materie de farmacovigilență din 2010, care a intrat în vigoare în 2012. EMA, în colaborare cu statele membre ale UE și Comisia Europeană va dezvolta acum un plan de livrare multianual și începe să definească soluții IT pentru a sprijini proiectul.

  • Boardul EMA a discutat și primul raport al EMA privind independența, prin care este revizuit modul în care au fost implementate politicile Agenției referitoare de gestionarea diverselor interese ale comitetelor sale științifice. Raportul pe 2015 arată că principiile independenței au fost respectate în 2015.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: