Politici de Sanatate

Schimbări la Agenția Europeană a Medicamentului

07 august
03:01 2016
Schimbări la Agenția Europeană a Medicamentului

EMA anunță modificări ale structurii sale organizatorice, cu scopul ca aceasta să devină mai simplificată și flexibilă. Sunt ajustări organizatorice și modificări strategice importante în structura de management corporativ a Agenției, care vor avea ca rezultat o arhitectură mai flexibilă și un sprijin administrativ îmbunătățit. Bazându-se pe reorganizarea din 2013-2014, modificările duc mai departe modelul de organizare ce urmărește îmbunătățirea eficienței și eficacității operațiunilor EMA. Toate modificările vor intra în vigoare la 1 septembrie în 2016.

„Vrem să facem mai mult cu resursele pe care le avem prin proiectarea structurilor și proceselor agenției în jurul duratei de viață a medicamentelor”, a declarat directorul executiv al EMA, Guido Rasi.

Principalele modificări includ:

  • reducerea numărului de divizii care se ocupă cu medicamentele de uz uman de la patru, la trei. O divizie va fi responsabilă de sprijinul pentru dezvoltatorii de medicamente, una pentru evaluarea medicamentelor (care aduce sub aceeași umbrelă managementul științific și procedural), iar a treia se va ocupa de monitorizarea medicamentelor, inclusiv în materie de farmacovigilență și inspecții.

  • crearea unei noi funcții dedicate consolidării colaborării dintre EMA și autoritățile naționale competente

  • împărțirea diviziei care se ocupă cu administrarea și gestionarea corporativă în entități separate pentru: planificarea strategică, bugetare și monitorizare, finanțe și achiziții publice, precum și pentru sprijinul personalului și al delegaților

EMA asigură că interacțiunile sale cu state, instituții și organizații nu vor fi afectate de aceste schimbări.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: