Politici de Sanatate

Săptămâna Mondială a Imunizării 2020

21 aprilie
13:11 2020
Săptămâna Mondială a Imunizării 2020

În fiecare an, milioane de vieți sunt salvate datorită imunizării, acțiune recunoscută ca fiind una dintre cele mai de succes și mai eficiente intervenții de sănătate din punct de vedere al costurilor. Cu toate acestea, aproape 20 de milioane de copii sunt încă nevaccinați și sub-vaccinați la nivel mondial. Săptămâna Mondială a Imunizării, campanie a OMS derulată în perioada 24-30 aprilie, are ca scop promovarea  vaccinării pentru a proteja oamenii de toate vârstele împotriva bolilor. Cu tema #VaccinesWorkforAll, campania se concentrează asupra modului în care vaccinurile, precum și persoanele care le dezvoltă, le livrează și le primesc sunt campioane ale vaccinului lucrând pentru a proteja sănătatea tuturor, de pretutindeni.

Obiectivul principal al campaniei este de a îndemâna la o implicare mai mare în ceea ce privește imunizarea la nivel mondial și importanța vaccinării în îmbunătățirea sănătății și bunăstării tuturor, de-a lungul vieții. În cadrul campaniei 2020, OMS și partenerii își propun să demonstreze valoarea vaccinurilor pentru sănătatea copiilor, a comunităților și a lumii precum și să prezinte modul în care imunizarea de rutină este baza pentru sisteme de sănătate puternice, rezistente și pentru acoperirea universală a sănătății.

În contextul actual al pandemiei COVID-19, activitățile din Săptămâna Mondială a Imunizării reflectă modul în care țările de pe tot globul sunt în măsură să răspundă pandemiei.  OMS a lansat noi îndrumări pentru a ajuta statele să protejeze serviciile critice de imunizare în timpul pandemiei COVID-19, astfel încât să nu se piardă teren în lupta împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccin.

 

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: