Politici de Sanatate

Săptămâna Europeană a Biotehnologiei – importanța inovației și a progresului științific

26 septembrie
16:09 2023
Săptămâna Europeană a Biotehnologiei – importanța inovației și a progresului științific

Săptămâna Biotehnologiei este sărbătorită în întreaga Europă în 2023, între 25 septembrie și 1 octombrie, invitând publicul larg să exploreze lumea fascinantă și vibrantă a biotehnologiei, care reprezintă o parte esențială a vieții noastre.

„Faptul că România celebrează Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2023 dovedește încă o dată importanța pe care o acordăm sectorului sănătății și utilizării biotehnologiei în tratamentul pacienților. Astfel, România se alătură țărilor europene care realizează acțiuni de informare și conștientizare în această săptămână, alături de EuropaBio, în contextul în care aproximativ 40% dintre medicamentele comercializate la nivel mondial sunt obținute prin biotehnologie. Noile descoperiri terapeutice ale companiilor de cercetare biofarmaceutice contribuie pozitiv în fiecare zi la creșterea speranței de viață și calității vieții pacienților”, menționează Adriana Stara, Secretar General în Consiliul Director LAWG.

  • Peste 350 de milioane de pacienți din întreaga lume beneficiază deja de biotehnologia medicală prin utilizarea medicamentelor biologice pentru a trata și a preveni boli cronice precum infarct miocardic, accident vascular cerebral, scleroză multiplă, cancer de sân, fibroză chistică, leucemie, diabet, hepatită și alte boli rare sau infecțioase.
  • Biotehnologia medicală permite dezvoltarea de terapii pentru boli rare care afectează sănătatea, calitatea vieții și pun viața în pericol, impactând 20 până la 30 de milioane de europeni și familiile acestora.
  • Se estimează că în viitorul apropiat peste 50% din toate medicamentele vor fi dezvoltate prin biotehnologie.
  • Biotehnologia medicală mărește eficacitatea și siguranța tratamentelor și este un vector al medicinei personalizate. Medicina personalizată funcționează pentru a diagnostica cu exactitate problemele unui pacient și apoi lucrează pentru a adapta mai bine soluțiile de asistență medicală la nevoile lui specifice.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: