Politici de Sanatate

Revizuire intermediară pentru al treilea program în domeniul sănătății (2014-2020)

12 octombrie
11:55 2017
Revizuire intermediară pentru al treilea program în domeniul sănătății (2014-2020)

Evaluarea intermediară a primilor trei ani de implementare al celui de-al treilea program în domeniul sănătății 2014-2020 arată progresele majore pe care le-a făcut Comisia Europeană în atingerea obiectivelor programului.

În special, Comisia a contribuit la:

– stabilirea a 24 de rețele europene de referință pentru pacienții cu boli rare care pot beneficia acum de cea mai bună experiență disponibilă în Europa

– sporirea capacității statelor membre de a răspunde focarelor de viruși precum Ebola și Zika

– consolidarea politicii UE în materie de migrație, ajutând țările UE să facă față nevoilor de sănătate ale migranților și refugiaților și să pregătească personalul medical și personalul de sprijin.

Alte realizări ale programului de sănătate includ schimbul de bune practici în domenii precum: reducerea consumului de alcool, depistarea cancerului, prevenirea HIV / SIDA și TB, sprijin suplimentar pentru legislația UE în materie de sănătate privind medicamentele și dispozitivele medicale, activitățile rețelei de e-sănătate și evaluarea tehnologiilor medicale.

De asemenea, Comisia își continuă colaborarea cu OCDE și cu Observatorul european privind sistemele și politicile de sănătate privind starea sănătății în cadrul ciclului UE destinat să consolideze cunoștințele specifice fiecărei țări și la nivelul UE privind problemele de sănătate. Raportul „Sănătate dintr-o privire: Europa 2016” a fost publicat în noiembrie 2016. Acesta va fi

Evaluarea intermediară se bazează pe rezultatele unui studiu extern, independent, desfășurat în perioada mai 2016-mai 2017.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: