Politici de Sanatate

Reuniune BECA: punctul de vedere al parlamentelor naționale cu privire la Planul european de combatere a cancerului

22 septembrie
11:15 2021
Reuniune BECA: punctul de vedere al parlamentelor naționale cu privire la Planul european de combatere a cancerului

Comisia specială a Parlamentului European pentru combaterea cancerului (BECA), în cooperare cu Unitatea de dialog legislativ din cadrul Direcției pentru relația cu parlamentele naționale, va organiza pe 27 septembrie 2021 o reuniune virtuală a comisiei interparlamentare (ICM) cu membrii parlamentelor naționale din statele membre ale UE, pentru a discuta despre lupta împotriva cancerului în Europa.

Această reuniune a Comitetului interparlamentar va oferi un cadru pentru o dezbatere între parlamentarii europeni și cei naționali cu privire la proiectul de raport BECA, pregătit de Véronique Trillet-Lenoir, și la Planul european de combatere a cancerului prezentat de Comisia Europeană în februarie 2021. Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, va susține un discurs în cadrul reuniunii.

Evenimentul va fi o oportunitate pentru un schimb de experiențe și de bune practici cu privire la modul în care acțiunile naționale și ale UE pot contribui la o rată mai bună de prevenire a cancerului, la sprijinirea excelenței în cercetare, la îmbunătățirea tratamentelor existente și la încurajarea unor tratamente noi, precum și la asigurarea accesului egal la îngrijiri pentru cancer pe întreg teritoriul Uniunii. De asemenea, va oferi ocazia de a aborda modul în care pandemia de COVID-19 a afectat îngrijirea cancerului și pacienții cu cancer și ce se poate face pentru ca îngrijirea cancerului să fie mai rezilientă în viitor.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: