Politici de Sanatate

CDC: recomandări noi pentru screeningul hepatitei C în rândul adulților

10 aprilie
10:08 2020
CDC: recomandări noi pentru screeningul hepatitei C în rândul adulților

Cele mai noi recomandări ale  CDC (Centers for Disease Control and Prevention) privind testarea VHC în SUA includ screeningul hepatitei C, cel puțin o dată în viață, pentru toți adulții cu vârsta de peste 18 ani, cu excepția cazurilor în care prevalența infecției cu VHC este sub 0,1%, și screeningul hepatitei C pentru toate femeile însărcinate în timpul fiecărei sarcini, cu excepția cazurilor în care prevalența infecției cu VHC este sub 0,1%.

Hepatita C este cea mai frecvent raportată infecție transmisă prin sânge în Statele Unite, sondaje efectuate în perioada 2013-2016 indicând că aproximativ 2,4 milioane de persoane (1,0%) din SUA trăiau cu hepatita C.  Datele naționale de supraveghere au evidențiat o creștere a cazurilor raportate de infecție acută cu VHC în fiecare an, din 2009 până în 2017. Cele mai mari rate de infecție acută sunt printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 39 de ani.

Noul raport îmbunătățește recomandările anterioare CDC pentru testarea hepatitei C în rândul adulților din Statele Unite, publicate în 1998 și 2012.  Recomandările din acest raport nu înlocuiesc sau nu modifică recomandările anterioare pentru testarea hepatitei C, care se bazează pe factori de risc cunoscuți sau pe indicații clinice. Acest raport este destinat să servească drept resursă pentru profesioniștii din domeniul sănătății, pentru funcționarii publici și pentru organizațiile implicate în dezvoltarea, implementarea, livrarea și evaluarea serviciilor clinice și preventive.

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: