Politici de Sanatate

Promisiunea anticorpilor monoclonali

11 februarie
14:14 2022
Promisiunea anticorpilor monoclonali

În cea mai recentă ediție specială a revistei Politici de Sănătate, prezentăm o perspectivă amplă asupra anticorpilor monoclonali (mAb), în care autorități și profesioniști explică aspecte referitoare la reglementarea lor, disponibilitatea și impactul acestor terapii inovative asupra pacienților cu boli cronice.

Anticorpii monoclonali au fost incluși în lista de mijloace terapeutice de luptă împotriva noului coronavirus, parte a Strategiei UE privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19, alături de antivirale orale și imunomodulatoare. Potrivit Strategiei UE, anticorpii monoclonali antivirali au fost identificați ca fiind cea mai eficientă abordare care poate fi utilizată în cele mai timpurii stadii ale infecției cu SARS-CoV-2.

Anticorpii monoclonali sunt administrați nu doar în cazul COVID-19, ci sunt recomandați la prevenirea și chiar vindecarea unor boli precum cancerul, tulburările autoimune și neurologice. De asemenea, sunt utilizați pentru determinarea tipurilor de sânge și țesut, un proces care este vital pentru transfuzii de sânge și transplanturi de organe. Generațiile noi de anticorpi monoclonali sunt recomandate pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus la persoanele cu imunosupresie (cauzată de anumite boli sau de anumite tratamente), în prezent fiind în derulare, la nivel internațional, studii privind eficiența mAb profilactici împotriva tulpinii Omicron.

Anticorpii monoclonali reprezintă unul dintre cele mai puternice instrumente din medicina modernă și, în același timp, o promisiune!

Mai multe informații despre anticorpii monoclonali și accesibilitatea lor, în ediția specială a revistei Politici de Sănătate.

Alte articole

TOP

REVISTA POLICITI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: