Politici de Sanatate

Prof. Rui Santos Ivo a fost ales președinte al șefilor de agenții HTA (Heads of HTA Agencies Group – HAG)

22 mai
11:46 2023
Prof. Rui Santos Ivo a fost ales președinte al șefilor de agenții HTA (Heads of HTA Agencies Group – HAG)

În cadrul reuniunii sale bianuale, desfășurate recent la Stockholm,  HAG și-a ales noul președinte și vicepreședinții. Prof. Rui Santos Ivo Santos, președintele agenției portugheze INFARMED, a fost reales în funcția de președinte al HAG. El este secondat de doi vicepreședinți: prof. Lionel Collet, noul președinte al Haute Autorité de Santé (HAS) și Agneta Karlsson, director general al agenției suedeze de evaluare (The Dental and Pharmaceutical Benefits Agency, TLV). Următoarea reuniune va avea loc în septembrie 2023 când va fi prezentată și Recomandarea HAG privind Joint Scientific Consultations (JSC) – consultările științifice comune.

Grupul șefilor de agenții (HAG)

Pe  29 septembrie 2021, șefii a 19 agenții europene de HTA au inaugurat o nouă rețea de colaborare axată pe HTA pentru schimburi și discuții strategice la nivel înalt. La întâlnire au fost anunțate și obiectivele HAG:

  • Sprijinirea dezvoltării bazei pentru o activitate comună privind toate activitățile de HTA la nivelul UE în cadrul modelului de cooperare la nivelul UE anticipat de Regulamentul privind HTA.
  • Sprijinirea pregătirii sistemelor și capacităților naționale pentru adoptarea Regulamentului privind HTA.
  • Sprijinirea activității comune desfășurate la nivel tehnic și științific de către organismele de HTA din întreaga Europă.
  • Consilierea factorilor de decizie politică și a instituțiilor UE și naționale relevante în chestiuni legate de HTA, în special cooperarea în domeniul HTA.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: