Politici de Sanatate

Prof. dr. Viorel Jinga, noul rector al UMF ”Carol Davila”

10 februarie
17:31 2020
Prof. dr. Viorel Jinga, noul rector al UMF ”Carol Davila”

Prof. dr Viorel Jinga a fost ales în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Carol Davila” cu 834 de voturi, față de contracandidatul său, prof. dr. Adrian Sreinu- Cercel, care a obținut 288 de voturi.

Prof. dr. Viorel Jinga, ales rector din primul tur, este medic primar urolog, șef al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th Burghele”, dar și unul dintre prorectorii UMF București. În programul său pentru funcția de rector, prof. Viorel Jinga a spus că vrea să inițieze proiecte prin care să crească vizibilitatea națională și internațională a universității. Printre alte obiective, el a propus ”stimularea activităților de cercetare-dezvoltare-inovare în acord cu obiectivele strategice ale programului Horizon Europe 2021-2027”.

”Funcția de rector al UMFCD are o imensă încărcătură simbolică și reprezentativă, dincolo de rolul administrativ. E o mare șansă, pe care o voi utiliza pentru a întări statutul UMFCD și pentru a pune profesia de medic pe cursul ei firesc. Vreau să construim împreună, să transformăm UMFCD – de la cea mai reprezentativă universitate de medicină și farmacie din România la statutul de lider regional european”, a afirmat noul rector al UMFCD.

Rectorul UMFCD este ales pentru un mandat de patru ani. Nicio persoană nu poate ocupa funcția de rector pentru o perioadă mai mare de opt ani.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: