Politici de Sanatate

Prețurile maximale ale medicamentelor, în transparență decizională

06 septembrie
16:15 2019
Prețurile maximale ale medicamentelor, în transparență decizională

Specialiștii pot aduce propuneri sau observații, până pe 12 octombrie, la Ordinul privind aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor, postat de Ministerul Sănătății în secțiunea Transparență decizională.

Ministerul Sănătății a publicat Odinul privind modificări și completări ale anexei la Ordinul ministrului sănătății nr. 1469/2018 pentru aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman valabile în România care pot fi utilizate/comercializate exclusiv de farmaciile comunitare/oficinele locale de distribuție/farmaciile cu circuit închis și drogheriile care nu se află în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate și/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București sau/și cu Ministerul Sănătății, cuprinse în Catalogul public.

În anexă se introduc 526 poziții noi, prețurile fiind valabile până la data de 1 ianuarie 2020.

Potrivit proiectului de act normativ, prețurile aprobate sunt actualizate la T1 2018 și sunt aliniate la prețurile aprobate prin OMS nr.1469/2018. Pentru  medicamentele  aprobate  în  lunile  mai –iunie  2018, prețul pentru Catalogul public s-a  calculat  de  către  Ministerul  Sănătății luându-se  în  considerare  media aritmetică  a  celor  mai  mici  trei  preţuri  ale  aceluiaşi  medicament  din  lista  ţărilor  de comparaţie, actualizate la cursul BNR T1 2018. (V.G.)

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: