Politici de Sanatate

Premiile EFPIA 2021 „Connecting Healthcare”

28 aprilie
10:16 2021
Premiile EFPIA 2021 „Connecting Healthcare”

Proiecte care abordează experiențele pacienților în ceea ce privește bolile inflamatorii, sănătatea mintală, leucemia și afecțiunile autoimune au fost desemnate câștigătoare la ediția 2021 a premiilor „Connecting Healthcare”, eveniment organizat de  Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA – European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations). Câștigătorii reprezintă proiecte de colaborare între mai multe părți interesate ce reunesc organizații, asociații ale  pacienților și parteneri din industrie, pentru a îmbunătăți viața pacienților din Europa.

Un juriu de experți independenți a evaluat 62 de proiecte de înaltă calitate din întreaga Europă, recompensându-le pe cele care au demonstrat puterea parteneriatului de a găsi soluții inovatoare care să răspundă nevoilor pacienților. Câștigătorul general al concursului „Connecting Healthcare” a  primit 10.000 euro, iar alte premii de 5.000 euro au fost acordate câștigătorilor din trei categorii specializate: Prevenire și conștientizare, Furnizare de servicii și Inovare.

„Aș dori să le mulțumesc și să îi felicit pe toți partenerii, organizațiile de pacienți, societățile medicale, companiile farmaceutice și alții, care fac posibilă realizarea acestor proiecte fascinante. Numai lucrând împreună și înțelegându-ne reciproc perspectivele putem îmbunătăți parcursul și viața pacienților și putem modela viitorul asistenței medicale într-un mod centrat pe pacient”, a declarat Nathalie Moll, director general al EFPIA.

Câștigătorii au abordat experiențele pacienților în ceea ce privește bolile inflamatorii, sănătatea mintală, leucemia și afecțiunile autoimune. În plus, juriul a apreciat Breathless, un proiect care contribuie la redefinirea îngrijirii astmului sever, și EUPATI, care oferă pacienților experți instrumentele de care au nevoie pentru a modela viitorul medicinei.

„Imaginația, angajamentul și energia de care au dat dovadă toate proiectele au fost impresionante. Un standard uniform ridicat a provocat juriul. A fost o plăcere să vedem amploarea inovației”, a declarat Mary Harney, membră a juriului.

Câștigătorul general: Harta internațională a spondiloartritei axiale (IMAS)

Acest proiect a adunat informații din viața reală de la peste 4.000 de participanți, surprinzând experiențele pacienților într-un mod rareori reflectat în studiile clinice. Rezultatele au declanșat discuții cu pacienții și reumatologii din întreaga lume pentru a informa procesul de luare a deciziilor clinice, pentru a scurta timpul de diagnosticare și pentru a se asigura că pacienții primesc îngrijire optimă. Pe lângă publicarea a 48 de rezumate științifice și prezentări la congrese, inițiativa a fost redată printr-o sculptură artistică interactivă expusă la un congres de reumatologie de prim rang.

„Un proiect neprețuit, cu cel mai mare impact asupra vieții pacienților, care conectează pacienții cu profesioniștii din domeniul sănătății într-un mod foarte bine elaborat și unic”, a declarat Jakub Dvořáček, membru al juriului.

Premiul pentru inovație: The Dreamcatcher

Cercetările arată că tinerii care suferă de boli reumatice ar dori să aibă o mai mare influență asupra tratamentului lor medical. Dreamcatcher este o aplicație digitală inovatoare care surprinde ambițiile pacienților și le permite să le împărtășească cu alții, inclusiv cu alți pacienți și cu furnizorul lor de servicii medicale. Adoptând o abordare pozitivă, centrată pe pacient, proiectul reformulează relația dintre pacienți și furnizorii de servicii medicale, punând dorințele pacienților în centrul dezbaterii.

„Abordarea inovatoare, colaborativă și orientată spre viitor este impresionantă și ar putea avea un impact major asupra centrării pe pacient a asistenței medicale”, a declarat Anders Blanck, membru al juriului.

Categoria furnizare de servicii: Conectados

Diagnosticul de leucemie limfocitară cronică (LLC) ridică provocări profunde în ceea ce privește sănătatea medicală, sănătatea mintală și calitatea vieții. Pentru a-i sprijini pe cei care urmează un tratament, acest proiect pune pacienții în legătură cu psiho-oncologi care îi ajută să rezolve o serie de probleme, inclusiv motivația, nutriția, exercițiile fizice și starea de bine. Acest sprijin emoțional și asistența telefonică continuă au avut un impact profund și pozitiv asupra vieții pacienților.

„Connectados este un proiect inspirat de a aduce oamenii împreună, pentru a-i motiva să învețe și, de asemenea, pentru a le oferi sprijin. Mai ales în vremuri ca acestea, în care trăim într-o situație pandemică de izolare socială, acest lucru îi poate ajuta pe pacienți să fie în contact și să nu se simtă singuri în fața bolii lor”, a declarat Birgit Bauer, membră a juriului.

 Categorie Prevenire și conștientizare: Breaking Depression

Prin îmbinarea artei și a științei, acest proiect a scos în evidență experiența persoanelor afectate de tulburare depresivă majoră (MDD). Artiștii au comunicat poveștile pacienților folosind arta japoneză străveche a kintsugi (înseamnă „tâmplărie de aur”), care constă în repararea obiectelor rupte cu lac de aur. În loc să ascundă crăpăturile și semnele de reparație, kintsugi le încorporează în istoria obiectului. Această metaforă puternică amintește societății că, acordând timp, atenție și răbdare, persoanele cu MDD pot începe să se vindece.

„O utilizare minunată a artei, a rețelelor sociale și a colaborării dintre industrie, profesioniști și organizații de pacienți pentru a sparge stigmatul și a crea pozitivitate pentru pacienți”, a declarat Mary Harney, membră a juriului.

 

Bogdan G.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

Abonează-te la newsletter

:
: