Politici de Sanatate

Peste 800 de cabinete de medicină de familie au depus proiecte în primele ore de la lansarea Apelului necompetitiv

04 august
16:25 2022
Peste 800 de cabinete de medicină de familie au depus proiecte în primele ore de la lansarea Apelului necompetitiv

Ministrul Sănătății, prof dr. Alexandru Rafila, a anunțat că pe 4 august 2022 s-au deschis înscrierile de proiecte prin Apel necompetitiv în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C12 –Sănătate.

Potrivit acestuia, în primele orele (de la ora 10.00 până la ora 13.30) se înscriseseră deja 826 de dosare. Termenul de depunere pentru Apelul necompetitiv este 30 decembrie 2022 (sau atingerea plafonului de buget). Sumele totale alocate proiectelor depuse în cadrul apelului necompetitiv se ridică la 45.112.500 euro (fără TVA). Prin intermediul acestei Investiții vor fi sprijinite acțiuni specifice realizării de  renovări și/sau dotări pentru cabinetele medicilor de familie sau asocieri de cabinete de medici de familie. Se pot finanța proiecte care conțin doar „Componenta de echipamente” sau ambele componente.

În cazul apelurilor necompetitive, sunt acceptate în etapa precontractuală proiectele declarate conforme și eligibile care, în urma evaluării tehnice și financiare, au obținut un punctaj peste punctajul minim prevăzut în ghidul specific. Contractarea se face în ordinea depunerii cererii de finanțare, conform principiului primul venit, primul servit, în limita bugetului disponibil. În cadrul apelurilor necompetitive, în cazul respingerii unei cereri de finanțare, aceasta poate fi redepusă.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: