Politici de Sanatate

Observatorul Mondial al Inimii – portal cu date și informații despre bolile cardiovasculare

01 februarie
15:05 2022
Observatorul Mondial al Inimii – portal cu date și informații despre bolile cardiovasculare

Federația Mondială a Inimii (World Heart Federation – WHF) a lansat astăzi World Heart Observatory (Observatorul Mondial al Inimii), un portal global de colaborare care prezintă modul în care povara bolilor cardiovasculare s-a schimbat de-a lungul anilor, care este impactul global și regional al acestora, care sunt cauzele creșterii numărului de cazuri și ce funcționează în ceea ce privește prevenirea, tratamentul și îngrijirea.

Provocarea de a aborda principala cauză de deces la nivel mondial poate fi înfruntată doar prin desființarea barierelor din domeniul asistenței medicale, prin conectarea experiențelor și prin evoluția practicilor prin intermediul datelor provenite din surse internaționale diverse și solide, din diferite țări și sectoare. Lansarea Observatorului este primul pas pe drumul spre schimbul și analiza tendințelor și a datelor pentru a pune în aplicare politicile potrivite în vederea obținerii unei sănătăți cardiovasculare pentru toată lumea.

„Observatorul Mondial al Inimii răspunde provocărilor și promisiunilor erei digitale, care revoluționează asistența medicală. Portalul global de date este creat de și pentru o comunitate de date incluzivă care luptă împotriva bolilor cardiovasculare. Încurajăm partenerii și colaboratorii să ni se alăture și să contribuie la schimbarea cursului sănătății pentru toate inimile”, a declarat președintele WHF, profesorul Fausto Pinto.

Un alt aspect unic al Observatorului Mondial al Inimii va fi găzduirea în cadrul acestuia a lucrărilor din alte discipline care se intersectează cu sănătatea inimii sau au un impact asupra acesteia. De exemplu, munca nutriționiștilor, psihologilor, informaticienilor și analiștilor de date va fi mai necesară ca niciodată și va fi accesibilă. La început, datele vor fi disponibile prin colectarea, analiza și încărcarea continuă de către cei peste 200 de membri ai WHF din întreaga lume. Știința, cercetarea, promovarea și comunicarea se află în centrul misiunii WHF de a promova sănătatea cardiovasculară pentru toată lumea. Un centru în continuă evoluție, Observatorul Mondial al Inimii va aduna în permanență informații despre factorii de risc, factorii sociali determinanți ai sănătății și rezultatele acestora, infrastructura de îngrijire și răspunsurile politice la nevoile de sănătate ale oamenilor de pretutindeni. Practicienii, factorii de decizie politică și inovatorii pot utiliza resurse variate, cum ar fi fișe de punctaj, date agregate, hărți, grafice și alte elemente vizuale, îmbunătățind în același timp capacitatea de colectare a acestor date și mobilizând parteneriate esențiale pentru o mai bună îngrijire a inimii. Observatorul Mondial al Inimii a luat naștere prin  colaborarea membrilor WHF și cu sprijinul  Global Burden of Disease, al Institutului pentru Metrici și Evaluare în Sănătate (IHME) și al Fundației Novartis.

BG

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: