Politici de Sanatate

O nouă terapie antireumatică, recomandată spre aprobare în Europa

27 octombrie
10:09 2015
O nouă terapie antireumatică, recomandată spre aprobare în Europa

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului recomandă aprobarea în Europa a unui nou medicament pentru tratamentul spondilitei anchilozante și al artritei psoriazice. Este vorba despre produsul Cosentyx (secukinumab), dezvoltat de compania Novartis și recomandat  în tratamentul adulților cu spondilită anchilozantă care nu răspund la terapia convențională, cum ar fi tratamentul cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS). De asemenea, medicamentul este adresat adulților cu artrită psoriazică, numai sau în asociere cu metotrexat (MTX), atunci când răspunsul la medicamentele antireumatice prin care se modifică evoluția bolii (DMARD) este inadecvat.

Cosentyx este primul produs dintr-o nouă clasă de medicamente numită inhibitori de interleukină-17A (IL-17A), recomandat pentru tratamentul spondilitei anchilozante și artritei psoriazice, boli care afectează aproximativ cinci milioane de persoane în Europa. Ambele afecțiuni sunt boli inflamatorii cronice, dureroase și debilitante care afectează articulațiile și coloana vertebrală. Netratate corespunzător și eficient, ambele afecțiuni conduc la leziuni ireversibile la nivelul articulațiilor și coloanei.

„Ne bucurăm că putem contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc cu spondilită anchilozantă și artrită psoriazică și care se luptă zi de zi pentru a găsi tratamentul potrivit care îi ajută să țină sub control aceste afecțiuni. Tratamentul cu noul produs Cosentyx reduce rapid semnele și simptomele bolii, inclusiv durerea, progresia bolii și leziunile produse la nivelul articulațiilor, deschizând calea pentru un nou standard de îngrijire”, a declarat într-un comunicat de presă David Epstein, șeful Diviziei Novartis Pharmaceuticals.

Cum multi pacienți nu răspund adecvat la tratamentele standard folosite în managementul celor două afecțiuni, cum ar fi medicamentele antireumatice prin care se modifică evoluția bolii, medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene sau terapiile anti-TNF, sunt necesare noi opțiuni de tratament. De exemplu, până la 45% dintre pacienţii cu artrită sporiazică și până la 40% din pacienții cu spondilită anchilozantă sunt nemulțumiți de terapia standard biologică actuală, nu răspund la ea sau nu tolerează tratamentul.

Sursa: www.novartis.com

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: