Politici de Sanatate

O gospodărie a cheltuit, în medie, 58,21 lei lunar pe medicamente, în primul trimestru

20 august
15:29 2013

O gospodărie a cheltuit lunar, în medie, pe medicamente 58,21 lei, în primul trimestru din acest an, se arată într-o anchetă privind veniturile şi consumul populaţiei realizată de Institutul Naţional de Statistică, citată de Agerpres.

În mediul urban o gospodărie a cheltuit 69,33 lei lunar, în medie, pe medicamente de uz uman, în timp ce în mediul rural cheltuielile cu aceste produse s-au ridicat la 43,73 lei.

Institutul Naţional de Statistică (INS) defineşte gospodăria ca pe un grup de două sau mai multe persoane, cu sau fără copii, care, în mod obişnuit, locuiesc împreună, au în general legături de rudenie şi se gospodăresc (fac menajul) în comun, participând integral sau parţial la bugetul de venituri şi cheltuieli al gospodăriei. După caz, membrii gospodăriei lucrează împreună terenul sau cresc animale, consumă şi valorifică în comun produsele obţinute. Gospodăria poate fi compusă şi dintr-un grup de două sau mai multe persoane, cu sau fără copii, între care nu există legături de rudenie, dar care declară că, prin înţelegere, locuiesc împreună şi au buget comun. Persoanele care nu aparţin de altă gospodărie şi care locuiesc şi se gospodăresc singure se consideră gospodării formate dintr-o singură persoană.

 

Sursa: Agerpres

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: