Politici de Sanatate

Noutăți în Cardiologie și Medicina Generală

21 iunie
19:34 2018
Noutăți în Cardiologie și Medicina Generală

Ediția din acest an a Conferinței Naționale de Cardiologie în Medicină Generală, organizată de Societatea Academică de Medicină a Familiei (SAMF), în perioada 21- 23 iunie, pune accent pe interactivitate prin reunirea liderilor cheie de opinie din cardiologie și medicina de familie.

„La primul meu curs le spun întotdeauna studenților că acum au două săptămâni de cardiologie care sunt mai importante decât celelalte, deși absolut toți ceilalți de la restul de 30 de specialități explică faptul că specialitatea lor este importantă. La cardiologie este important pentru că se moare în 30 de secunde. Nici în pneumologie, nici în hepatologie, nici măcar în accidentul vascular-cerebral nu se întâmplă lucrurile așa de rapid ca în cardiologie”, a declarat prof. dr. Mircea Cinteză, președintele Conferinței.

Programul științific al acestui eveniment anual tradițional al cardiologilor și medicilor de familie  cuprinde teme importante, precum:  soluții intervenționale în maladii cardiace grave disponibile și în România, evaluarea (la timp) a valvulopațiilor aortice și mitrale, insuficienţa cardiacă – medicamente – clasic şi noutăţi, abordarea actuală a hipertensiunii arteriale (HTA) prin prisma ghidurilor în vigoare, tulburări de ritm – probleme de diagnostic, transmisiuni live- proceduri intervenționale și chirurgicale, cazuri clinice speciale

”Această conferință este un prilej important de a reuni experți din domeniul cardiologiei și medici de familie. Se discută probleme importante din domeniul interdisciplinar, protocoale, ghiduri, modalitatea practică prin care pacientul cardiologic să fie cât mai bine îngrijit”, a afirmat și prof. dr. Dragoș Vinereanu, președintele Societății Române de Cardiologie, într-un mesaj transmis în deschiderea Conferinței.

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: