Politici de Sanatate

Noi terapii digitale recomandate pentru tratarea depresiei și a anxietății

14 martie
09:32 2023
Noi terapii digitale recomandate pentru tratarea depresiei și a anxietății

Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE), Anglia, a început o consultare cu privire la decizia de a recomanda condiționat terapiile cu suport digital care tratează depresia și tulburările de anxietate, inclusiv PTSD și dismorfia corporală. Fiecare dintre tehnologiile digitale include sprijinul și implicarea unui clinician NHS Talking Therapies și utilizarea tehnicilor CBT (terapia cognitiv-comportamentală). Una din șase persoane suferă de probleme comune de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia, în orice săptămână în Anglia, confirmă cifrele furnizate de NHS Digital. Cererea pentru terapiile de conversație din cadrul NHS este mare, multe persoane așteptând până la șase săptămâni pentru a avea acces la ajutor.

Noile terapii ar putea ajuta peste 40.000 de persoane care suferă de depresie și anxietate

Terapiile digitale sunt recomandate condiționat, în timp ce se colectează dovezi suplimentare. Acestea sunt a șasea și a șaptea evaluare rapidă care au fost realizate cu ajutorul unui nou proces de evaluare al NICE, care urmărește să identifice tehnologiile medicale promițătoare pentru a fi implementate rapid în NHS. Se consideră că toate terapiile ar putea. ajuta peste 40.000 de persoane. Acestea sunt acum recomandate condiționat pentru utilizare în urma unei evaluări formale cu un terapeut NHS Talking Therapies, deoarece s-ar putea să nu fie potrivite pentru toată lumea. Mark Chapman, director interimar pentru tehnologie medicală și evaluare digitală la NICE, a declarat: „Evaluarea noastră rapidă a acestor opt tehnologii a arătat că acestea sunt promițătoare. Dezvoltate cu ajutorul unor metode de CBT verificate și testate, fiecare dintre ele a demonstrat că are potențialul de a oferi un tratament eficient pentru miile de persoane care trăiesc cu aceste afecțiuni. Dorim ca aceste noi opțiuni de tratament să fie disponibile pentru ca oamenii să le folosească cât mai repede posibil și vrem, de asemenea, să ne asigurăm că sunt eficiente din punct de vedere clinic și că reprezintă o valoare bună pentru NHS. Dovezile suplimentare colectate în această perioadă ne vor ajuta să facem acest lucru. De asemenea, dorim să aflăm ce cred persoanele implicate în acest domeniu – atât clinicienii, cât și persoanele care vor utiliza aceste tehnologii digitale. Știm că CBT poate funcționa bine pentru mulți oameni și știm că tehnologia digitală poate ajuta NHS să ofere sprijin mai rapid oamenilor.” Terapiile digitale sunt din ce în ce mai populare datorită flexibilității lor în ceea ce privește timpul și locul de tratament. Aceasta înseamnă că mai mulți oameni pot avea acces la tratament pentru depresia și anxietatea lor.

Extinderea ofertei de servicii de sănătate mintală în cadrul NHS

Iată care sunt ceele șase tehnologii recomandate condiționat pentru a ajuta adulții cu depresie și tulburări de anxietate:

  • Pentru tulburarea dismorfică corporală (BDD): Perspective cu sprijin oferit de un terapeut instruit în tratarea BDD.
  • Pentru simptome de anxietate generalizată sau tulburare de anxietate nespecificată: Beating the Blue și Space from Anxiety (SilverCloud) cu sprijin oferit de un practician în domeniul bunăstării psihologice sau de un terapeut de înaltă specializare.
  • Pentru tulburarea de stres post-traumatic (PTSD): iCT-PTSD și Spring cu sprijin oferit de un terapeut instruit în tratarea PTSD.
  • Pentru tulburarea de anxietate socială: iCT-SAD cu sprijin oferit de un terapeut instruit în tratarea tulburării de anxietate socială.

Pentru depresie, comitetul a recomandat, de asemenea, în mod condiționat, trei programe CBT online:  Beating the Blues, Deprexis și Space from Depression (Silvercloud) ca opțiuni de tratament.

Bogdan Guță

www.healtheuropa.com/new-digital-therapies-recommended-to-treat-depression-and-anxiety/121614/

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: