Politici de Sanatate

Nicotina și sănătatea cardiovasculară

17 noiembrie
13:36 2023
Nicotina și sănătatea cardiovasculară

Federația Mondială a Inimii (WHF) lansează un nou document de politici care evidențiază legătura dintre nicotină și bolile cardiovasculare. Intitulat Nicotina și sănătatea cardiovasculară: When Poison is Addictive (Când otrava creează dependență), documentul face apel la o reglementare mai strictă a produselor din tutun și nicotină pentru a inversa epidemia globală de tabagism și pentru a proteja generațiile viitoare de noi amenințări.

Produsele din tutun sunt responsabile de peste opt milioane de decese în fiecare an, inclusiv unul din șase decese cauzate de boli cardiovasculare. În ciuda riscurilor pentru sănătate recunoscute pe scară largă asociate cu tutunul, nicotina a rămas oarecum sub radar, în mare parte din cauza afirmațiilor larg răspândite ale industriei tutunului conform cărora este la fel de inofensivă ca și cofeina. În realitate, nicotina poate crea dependență la fel de mult ca heroina sau cocaina. Mulți fumători nu ar folosi produse din tutun dacă acestea nu ar conține această substanță nocivă, care poate afecta diverse organe, inclusiv sistemele respirator și cardiovascular.

Acest document de informare oferă recomandări pentru o gamă largă de părți interesate cu privire la modul de combatere a consumului de nicotină în scop recreativ și are ca scop creșterea gradului de conștientizare a pericolelor asociate consumului de nicotină, permițând cititorilor să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la produsele tradiționale și la cele mai noi produse din tutun și nicotină. Noul Policy Brief al WHF sintetizează dovezile disponibile cu privire la impactul negativ al nicotinei asupra sănătății, clarifică unele concepții greșite comune și prezintă recomandări atât pentru persoanele fizice, cât și pentru factorii de decizie politică, pentru a contribui la contracararea impactului dăunător al produselor din tutun și nicotină la nivel global.

Bogdan G.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: