Politici de Sanatate

National Institutes of Health actualizează Planul strategic de cercetare pentru hepatita B

03 august
11:59 2022
National Institutes of Health actualizează Planul strategic de cercetare pentru hepatita B

Îmbunătățirea înțelegerii biologiei hepatitei B, dezvoltarea de instrumente și resurse pentru combaterea acesteia și crearea de strategii pentru a vindeca și preveni hepatita B sunt cele trei priorități ale noului Plan strategic de cercetare pentru hepatita B elaborat de National Institutes of Health (NIH), agenția națională de cercetare în domeniul medical, parte a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA.

Această actualizare a planului reprezintă o foaie de parcurs pentru a pune capăt epidemiei de hepatită B, axată pe dezvoltarea unui tratament, precum și pe îmbunătățirea strategiilor de vaccinare, screening și îngrijire ulterioară. Planul revizuit încorporează lecțiile învățate în urma pandemiei de COVID-19 și progresele recente în domeniul tehnologiei. De asemenea, documentul se aliniază la Planul strategic național privind hepatita virală al Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane și este conceput pentru a face parte din răspunsul continuu al agenției la efectele acestei boli. În 2019, NIH a publicat primul său plan strategic pentru cercetarea în domeniul hepatitei B, creat de un grup de lucru colaborativ format din experți în domeniul științei și al politicilor din întreaga agenție.

Planul actualizat detaliază cele trei priorități:

  • Îmbunătățirea înțelegerii biologiei hepatitei B: Descoperirile privind modul în care virusul se transmite și provoacă boala vor contribui la terapiile și vaccinurile de generație următoare, esențiale pentru a obține un tratament pentru VHB și pentru a controla virusul.
  • Dezvoltarea de instrumente și resurse pentru combaterea hepatitei B: Cu sprijinul NIH, cercetătorii pot dezvolta noi sisteme de cultură celulară (precum și sisteme fără celule) și modele animale pentru a avansa cercetarea în domeniul hepatitei. Identificarea unor biomarkeri mai buni și dezvoltarea unor diagnostice îmbunătățite ar permite cercetătorilor să urmărească evoluția bolii la persoanele cu hepatită B și să îmbunătățească cercetarea clinică. Planul evidențiază rețelele globale de cercetare susținute de NIH care pot participa la realizarea unor studii clinice coordonate de mari dimensiuni și pot contribui la biorezervoare pentru a facilita schimbul deschis de date.
  • Crearea de strategii pentru a vindeca și preveni hepatita B: Prin parteneriate cu parteneri din mediul academic și din industrie și prin valorificarea cercetării de bază și a resurselor din primele două priorități, cercetătorii pot dezvolta produse terapeutice și vaccinuri promițătoare pentru hepatita B și pot elabora strategii pentru a testa eficient aceste regimuri. Astfel de eforturi vor include extinderea capacității de cercetare clinică și dezvoltarea unor strategii adecvate din punct de vedere cultural pentru a ajunge la diverse populații. Utilizând strategiile învățate din pandemia COVID-19 pentru a ajunge și evalua tratamentele în populațiile cu risc, inclusiv grupurile minoritare rasiale și etnice, NIH poate efectua studii clinice care sunt relevante pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de un tratament împotriva hepatitei B.

 

Bogdan G.

Sursa: www.medicalxpress.com/news/2022-08-nih-hepatitis-strategic.html

Alte articole

TOP

REVISTA POLICITI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: