Politici de Sanatate

Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut

23 aprilie
17:15 2014
Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut

Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secţii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente şi materiale pentru bolnavii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Astfel, în 15 spitale cu unităţi de tratament al urgenţelor cu infarct miocardic (AP-IMA) va fi alocată o sumă de 20 milioane de lei pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare.Acest program, ca şi cel pentru ATI, erau încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate şi exista şi prevederea bugetară necesară, dar nu au fost demarate. Acum, pacienţii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut vor avea la dispoziţie materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor în centrele de specialitate”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

Ministrul a precizat că cele două acţiuni prioritare, pentru unităţi sanitare care derulează AP-IMA şi ATI, fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătăţii, prin care instituţia doreşte realizarea unui obiectiv strategic pentru sănătatea pacienţilor din România: un Sistem Naţional Integrat de management al marilor urgenţe, pre şi intra-spitalicesc.

În cadrul acestei strategii vor fi realizate acţiuni similare pentru pacienţii cu traumă si accident vascular cerebral, dar şi pentru cei cu risc de moarte subită.

Sursă: Ministerul Sănătăţii

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: