Politici de Sanatate

Medicina viitorului: simulări pe pacienți virtuali

17 decembrie
12:36 2015
Medicina viitorului: simulări pe pacienți virtuali

Seminarul „Biomedical Information Day – ANSYS solutions for Healthcare Industry” a fost organizat de Tensor SRL – ANSYS Channel Partner în România, cu sprijinul Centrului Medical Neolife, la București, la începutul lunii noiembrie. Au fost prezentate programele ANSYS pe care medicii și cercetătorii în domeniul medicinei le folosesc pentru a simula diferite tratamente personalizate pentru pacienți, iar cercetătorii din industria farmaceutică le utilizează pentru optimizarea proceselor de fabricaţie a medicamentelor și pentru testarea administrării lor.

În prezent, 97 din 100 de companii prezente în „Fortune Global 500” investesc în simulări realizate în mediul virtual ca o strategie-cheie de dezvoltare a produselor și serviciilor proprii. Ele aleg programele ANSYS pentru a realiza toate aceste simulări și pentru a identifica soluțiile tehnice optime pentru produsele și serviciile lor. Și domeniul medicinei face astăzi pasul spre tehnologie, de la tehnicile medicinei clasice spre cele ale medicinei în care calculatoarele și programele software devin parte din procesul de diagnosticare și, mai nou, de tratare a diferitelor boli și afecțiuni. Simulările de tratamente personalizate pentru fiecare pacient sunt tot mai prezente în domenii precum ortopedie, cardiovascular, diagnoză și administrare și procesarea medicamentelor. Practic, softurile re-creează, sub forma unui pacient virtual sau a unui organ virtual, o anumită boală sau afecțiune cu toate particularitățile care se regăsesc la un anumit pacient și simulează diferite tratamente pentru a-l identifica pe acela care este cel mai eficient în respectivul caz.

La seminarul „Biomedical Information Day – ANSYS solutions for Healthcare Industry” au fost prezentate diferitele programe pe care ANSYS le propune specialiștilor din industria medicală și farmaceutică drept soluții pentru simularea virtuală a unor proceduri medicale sau tratamente, sau echipamente medicale. La seminar au participat 30 de specialiști din domeniu, medici, cercetători în domeniul medicinei și al industriei farmaceutice.

Prezentările au fost susținute de Marc Horner, PhD Technical Lead, Healthcare, ANSYS Inc (SUA), cel care coordonează proiectele de colaborare dintre ANSYS, pe de o parte, și, de cealaltă parte, industria medicală și farmaceutică americană, mediul academic și US Food and Drug Administration, agenția federală a Statelor Unite pentru reglementare și supervizare în domeniul sănătății publice.

Tensor SRL

Este o companie integral privată înființată în 1996, ANSYS Channel Partner în România pentru ANSYS software (CFD, FEA, electromagnetism – aplicații la frecvențe joase și la frecvențe înalte). Compania furnizează programe de modelare și simulare numerică inginerească, atât în mediul academic, cât și în cel comercial și asigură training și suport tehnic pentru produsele software ANSYS (detalii, pe www.tensor.ro).

Centrul Medical Neolife

Membru al Grupului Internațional Bozlu, Centrul Medical Neolife este una dintre clinicile medicale de referință din România și Europa de Est, care utilizează, în premieră, în țara noastră tehnici și echipamente revoluționare de diagnostic și tratament (detalii pe www.neolife.ro).

Dr. ing. Cristina Oprea

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: