Politici de Sanatate

Medicina se întâlnește cu tehnologia: UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș se alătură Cluj IT Cluster

10 august
14:15 2023
Medicina se întâlnește cu tehnologia: UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș se alătură Cluj IT Cluster

Aderarea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” la CLUJ IT Cluster este un demers natural, care vine ca o consecință a strategiei de dezvoltare a universității  într-un domeniu de viitor, în care medicina se întâlnește cu tehnologia și IT-ul. În acest sens, „domeniile inovative pe care le-am abordat în ultima vreme în învățământul medical, promovarea interdisciplinarității și orientarea spre noile tehnologii ne fac să credem că acest parteneriat va fi benefic pentru universitate, pentru întreaga regiune, dar și că putem veni cu un element de plus valoare important în activitatea Clusterului“, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

„Suntem mândri să primim în rândurile noastre o universitate cu un statut multicultural și multilingvistic, care aduce cu sine un bogat patrimoniu de cercetare și expertiză academică. Prin acest parteneriat, dorim să continuăm să stimulăm inovația și să dezvoltăm proiecte majore care să răspundă nevoilor reale ale societății românești și să contribuie la progresul țării noastre. Împreună, vom construi un viitor mai conectat prin tehnologie și colaborare, servind drept catalizator pentru dezvoltarea economică și socială a întregii țări”, a subliniat Stelian Brad, președinte Cluj IT Cluster.

Având membri din rândul companiilor, universităților și centrelor de cercetare, CLUJ IT Cluster, cel mai reprezentativ cluster de profil din România, susține procesele de transformare digitală a țării încă din anul 2012.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: