Politici de Sanatate

Medicii britanici, nemulțumiți de actuala coaliție de guvernare

08 aprilie
14:39 2015
Medicii britanici, nemulțumiți de actuala coaliție de guvernare

Peste 140 de medici de top din cadrul sistemului național de sănătate din Marea Britanie (NHS) acuză într-o scrisoare deschisă actuala coaliție de guvernare de nerespectarea promisiunilor, tăierea finanțării și implementarea unei legislații distructive. Potrivit semnatarilor, toate aceste acțiuni au slăbit sistemul sanitar britanic mai mult decât oricând.

„Ca medici și specialiști în sănătate publică, prima noastră grijă o reprezintă sănătatea tuturor pacienților. Cu această ocazie rugăm persoanele cu drept de vot să se gândească la modul în care NHS a decăzut în ultimii cinci ani și să-și folosească votul cu înțelepciune, pentru a se asigura că sistemul sanitar britanic va fi restabilit”, precizează medicii în scrisoarea deschisă trimisă publicației The Guardian.

Scrisoarea contestă modul în care actualul guvern a tratat sistemul britanic de sănătate, prezentând regretele specialiștilor din sănătate referitoare la presiunile actuale cu care se confruntă NHS.

În timpul ultimelor alegeri, David Cameron asigura alegătorii că NHS va fi în siguranță sub guvernarea conservatorilor. Acum, medicii susțin că sistemul de sănătate este din ce în ce mai slăbit și riscă să nu mai poată oferi asistență medicală populației, dacă lucrurile continuă în această direcție. În opinia specialiștilor din sănătate, “privatizarea nu amenință numai serviciile coordonate, dar pune în pericol și formarea viitorilor furnizori de asistență medicală, cercetarea medicală și în special sănătatea publică”.

Printre semnatarii scrisorii se numără nume importante ale lumii medicale britanice, precum: dr. Clare Gerada, fost președinte al Colegiului Regal al Medicilor din Anglia, prof. John Ashton, director emerit de sănătate publică, prof. Michael Coleman, specialist în epidemiologie, Simon Capewell, profesor de sănătate publică la Universitatea din Liverpool, Trisha Greenhalgh, profesor de asistență medicală primară la Oxford, Martin McKee, profesor de sănătate publică europeană și Raymond Tallis, profesor emerit Geriatrie la Universitatea din Manchester.

Reamintim că în urmă cu doar o săptămână, 100 de lideri ai lumii de afaceri au scris publicației The Telegraph că alegerea unui guvern laburist ar „amenința locurile de muncă și ar descuraja investițiile” din Marea Britanie. NHS este o chestiune dificila pentru conservatorii și un costum puternic pentru muncă.

Sursa: www.theguardian.com

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: