Politici de Sanatate

Medici și studenți la Medicină, instruiți în Centrul Mobil de Training Stryker

20 februarie
15:58 2018
Medici și studenți la Medicină, instruiți în Centrul Mobil de Training Stryker

200 medici și 50 studenți la Medicină au avut ocazia să învețe cele mai noi tehnici utilizate la nivel internațional în traumatologie și ortopedie în cadrul singurului Centru Mobil de Training din acest domeniu existent în Europa. Centrul a fost amplasat, în perioada 9- 12 februarie 2018, în curtea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Carol Davila”, București.

Lansat în 2016, Centrul Mobil de Training oferă cursuri și oportunități de training medicilor și studenților la medicină. Inițiativa face parte din componenta de educație și training a companiei Stryker.

”Una dintre prioritățile companiei Stryker este continua perfecționare a cadrelor medicale. Am adus Centrul Mobil de Training în România pentru a da ocazia studenților la Medicină și cadrelor medicale să poată învăța și practica cele mai noi tehnologii disponibile la nivel internațional fără a trebui să se deplaseze în centre medicale din afara țării”, a declarat Mihai Răduță, Country Manager Stryker România.

Timp de 4 zile, la Centrul Mobil de Training, prezent pentru prima oară în România, medicii și studenții la Medicină au  participat gratuit, la fiecare 1,5- 2 ore, la workshop-urile din domeniul traumatologiei și ortopediei. Centrul Mobil de Training a găzduit 20-25 de persoane la fiecare sesiune de workshop-up ce a avut loc în cele 8 stații de lucru complet echipate. Trainerii au fost profesori doctori în traumatologie și ortopedie de la Universitatea de Medicină ”Carol Davila”, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Universitar București, Spitalul Pantelimon, Spitalul Colentina și specialiștii în traumatologie ai companiei Stryker.

”Atât Ortopedia, cât mai ales Traumatologia, ca specialitate, presupune introducerea de cursuri și ateliere practice pentru a aduce tinerii studenți sau rezidenți în contact cu instrumentare și tehnici chirurgicale noi, adaptate tratamentului diferitelor cazuri din această specialitate chirurgicală. În acest mod, toți cursanții își vor putea exersa abilitățile chirurgicale în condiții ce exclud orice risc sau stres, pregătindu-se astfel pentru condițiile reale din sala de operație. Centrul Mobil de Training oferă flexibilitate în învățare, raportată optim la numărul de ore de training, demonstrând astfel impactul educațional constructiv în pregătirea chirurgicală ortopedică. Totodată, este o modalitate clară de a motiva studenții și tinerii rezidenți în sensul perspectivei dezvoltării personale”, a  declarat prof. univ. dr. Cătălin Cârstoiu, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF ”Carol Davila”.

În timpul workshop-urilor organizate în cele patru zile, specialiștii au discutat despre următoarele proceduri: tratamentul fracturilor peri-trohanteriene și trohanteriene și de diafiză a femurului /tibiei, tratamentul fracturilor oaselor lungi cu utilizarea plăcilor blocate, tratamentul fracturilor gleznei și piciorului, utilizarea fixatorului extern ,  și multe altele. (V.G.)

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: