Politici de Sanatate

Marco Greco, președinte European Patients’ Forum (EPF), reconfirmat pentru un nou mandat în consiliul de administrație al EMA

20 iunie
12:38 2022
Marco Greco, președinte  European Patients’ Forum (EPF), reconfirmat pentru un nou mandat în consiliul de administrație al EMA

Consiliul UE a adoptat o propunere de renumire a patru reprezentanți ai societății civile ca membri ai Consiliului de administrație al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).  Astfel, Marco Greco, președinte al EPF, a fost reconfirmat  pentru un nou mandat de trei ani în cadrul Consiliului de administrație al EMA.

„Salut recunoașterea de către statele membre a activității EPF de a aduce vocea pacienților în procesul de elaborare a politicilor și în deciziile EMA. În cadrul EPF, mulțumim, de asemenea, Alianței Europene pentru Sănătate Publică pentru sprijinul acordat nominalizării mele. Lucrând împreună, avem o perspectivă și mai largă. Experiența și expertiza noastră în reprezentarea pacienților și a sănătății publice vor contribui la asigurarea faptului că vocea noastră colectivă va continua să se facă auzită în instituțiile UE și în operațiunile și deciziile EMA”, a declarat Marco Greco. Alături de Marco Greco, printre celelalte numiri în Consiliul de administrație al EMA se numără Virginie Hivert (EURORDIS),  Denis Lacombe (EORTC) și Despoina Iatridou (Federația Medicilor Veterinari din Europa, FVE). Noul mandat al Consiliului de administrație al EMA a început de la 15 iunie 2022.

De asemenea, începând cu 14 iunie, EFP a fost ales în funcția de membru al Forumului consultativ al societății civile al HERA – Autoritatea UE pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară.  Pentru EFP,  aceasta  „este o mare onoare  și un pas înainte pentru a ne asigura că drepturile pacienților sunt reprezentate la toate nivelurile politicii  UE”. (BG)

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: