Politici de Sanatate

Mai mulți bani pentru sănătate în Marea Britanie

04 octombrie
13:24 2018
Mai mulți bani pentru sănătate în Marea Britanie

Guvernul britanic intenționează să adauge încă 240 milioane de lire sterline în servicii de asistență socială în această iarnă pentru a ajuta la atenuarea presiunilor asupra NHS.  Fondurile vor fi utilizate pentru a preveni internările spitalicești inutile și pentru a accelera externările acolo unde este posibil.
„Vom folosi acești bani pentru a sprijini oamenii care nu e neapărat necesar să fie în spital, dar care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în comunitățile lor, astfel încât să putem elibera acele paturi de spital” declară Matt Hancock, Secetar de Stat pentru sănătate în guvernul de la Londra.

Aceste fonduri ar putea fi utilizate de consiliile locale pentru a cumpăra 71.500 pachete de îngrijire la domiciliu sau 86.500 pachete de reabilitare, de asemenea consiliile pot alege să cheltuiască banii pentru adaptarea locuințelor pentru a permite pacienților să se întoarcă de la spital spre a fi îngrijiți la domiciliu.

Sally Copley, Director politici și parteneriate la Societatea Alzheimer, a declarat: „Deși este important ca Guvernul să recunoască faptul că subfinanțarea îngrijirii sociale este o problemă cu care se confruntă spitalele iarna, suma angajată este mai puțin cu 10% din ceea ce este necesar pentru a repara criza de asistență socială. Sistemul de asistență socială este „nu doar pentru Crăciun”, iar persoanele cu demență, ca și alții, se confruntă cu costurile emoționale și economice pe tot parcursul anului „.

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: