Politici de Sanatate

Liderii globali au promis 2,6 miliarde de dolari SUA pentru eradicarea poliomielitei

22 noiembrie
18:49 2019
Liderii globali au promis 2,6 miliarde de dolari SUA pentru eradicarea poliomielitei

Țări precum Germania, Australia, Japonia dar și parteneri precum Fundația Bill & Melinda Gates, Fundația Națiunilor Unite sau Rotary International au anunțat că își iau angajamentul de a vaccina 450 de milioane de copii împotriva poliomielitei și de a depăși barierele pentru a ajunge la fiecare copil. Ei au promis o sumă de început de 2,6 miliarde de dolari  ca parte a primei faze a finanțării necesare pentru implementarea inițiativei Polio Endgame Strategy 2019-2023, parte a Global Polio Eradication.

Acest eveniment vine în urma unui anunț important făcut recent care spune că au fost eradicate două dintre cele trei tulpini de poliovirus sălbatic. În plus, Nigeria – ultima țară din Africa care a înregistrat cazuri de poliomielită cu virus sălbatic – nu a văzut polioză sălbatică din 2016 și întreaga regiune africană a OMS ar putea fi certificată fără polioză sălbatică în 2020. Datorită eforturilor dedicate ale specialiștilor din domeniul sănătății, guvernelor, donatori și parteneri, poliomielita sălbatică mai circulă doar în două țări: Pakistan și Afganistan.

„De la sprijinirea uneia dintre cele mai mari acțiuni în forță din domeniul sănătății, până la atingerea fiecărui copil cu vaccinuri, Inițiativa Mondială de Eradicare a Polio-urilor nu numai că ne apropie de o lume fără polio, ci construiește, de asemenea, infrastructura esențială de sănătate pentru a aborda o serie de alte nevoie din domeniul sănătății”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății și președinte al Consiliului de Supraveghere al Polio. „Suntem recunoscători pentru angajamentele generoase făcute astăzi și mulțumim guvernelor, donatorilor și partenerilor că au stat alături de noi.”

Pe lângă depășirea barierelor pentru a ajunge la fiecare copil, această finanțare va asigura resursele și infrastructura construite de GPEI pentru a putea sprijini alte nevoi din domeniul sănătății. Cei care au muncit la combaterea poliomielitei furnizează suplimente de vitamina A, dar și alte vaccinuri precum cele pentru rujeolă și febră galbenă, sfătuiesc noile mame cu privire la alăptare și întăresc sistemele de supraveghere a bolilor pentru a anticipa și a răspunde la focare. Ca parte a angajamentului său de a promova egalitatea de gen, GPEI lucrează, de asemenea, pentru a asigura participarea egală a femeilor la toate nivelurile programului.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: